560 milioane euro pentru proiecte de eficienta energetica, in perioada 2007-2013

In perioada 2007-2013, companiile din domeniul energetic vor putea accesa, fonduri in valoare totala de 840 milioane euro, dintre care 560 milioane euro din partea Uniunii Europene, pentru finantarea proiectelor de eficienta energetica, energie regenerabila si reducerea impactului asupra mediului.

Firmele trebuie sa elaboreze proiecte pentru retehnologizarea capacitatilor de productie de energie, dezvoltarea unitatilor de energie regenerabila si extinderea interconexiunii energetice a Romaniei cu statele din UE.

Autoritatea de management pentru acest proiect este Ministerul Economiei si Comertului (MEC).

Proiectul pentru imbunatatirea eficientei energetice a fost trimis spre avizare Comisiei Europene (CE), care are termen de patru luni pentru analiza documentului. Dupa aprobarea programului de catre CE, Ministerul Economiei va publica ghidul procedurilor, dupa care va urma, probabil la jumatatea anului, etapa de depunere a de proiectelor de catre companii.

Cofinantarea de catre CE va putea ajunge la cel mult 85%. Proiectele care depasesc valoarea de 50 de milioane de euro necesita aprobarea Comisiei Europene.

Sursa: Agentia Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top