Bani de la Guvern pentru „gestionarea emotiilor negative” ale functionarilor

Cadrele didactice de la Universitatea „Al.I. Cuza” au primit 1,5 milioane RON din partea Consiliului National pentru Cercetare Stiintifica in Invatamantul Superior (CNCSIS) pentru proiectele de cercetare pe care le-au propus la ultima runda a competitiei nationale.

Cele 1,5 milioane vor fi utilizate pentru finantarea completa a 29 de proiecte de cercetare castigatoare. Cea mai mare suma, de 100.000 RON (1 miliard de lei vechi), a fost alocata de CNCSIS pentru doua proiecte.

Primul dintre ele, condus de profesorul Virgil Stoica de la Facultatea de Filosofie, se intituleaza „Guvernarea electronica in orasele din Romania” si isi propune sa gaseasca noi mijloace pentru eficientizarea relatiei dintre populatie si institutiile centrale ale statului. Practic, prin sistemul de guvernare electronica, cetatenii vor avea posibilitatea, prin intermediul internetului, sa acceseze informatii publice de la institutiile centrale, dar si sa descarce tipizate utilizate in relatia cu acestea.

Al doilea proiect finantat cu 1 milion RON este condus de Luminita Bejenaru, de la Facultatea de Biologie, si isi propune sa realizeze o cercetare pluridisciplinara asupra raspandirii si evolutiei modului de viata in era neolitica.

Pe lista de finantare a CNCSIS s-au mai aflat si proiecte precum „Investigarea impactului religiozitatii asupra persoanelor de varsta a treia”, apartinand lui Carmen Lazareanu si finantat cu 19.000 RON (190 milioane lei vechi), „Gestionarea emotiilor negative de catre angajatii din sectorul servicii”, condus de Daniela Pop, avand o valoare de 20.000 RON, sau „Bologna, intre cunoastere si mit”.

CNCSIS a anuntat deocamdata doar castigatorii din domeniul stiintelor socio-umane, proiectele castigatoare propuse de cercetatorii de la stiinte exacte urmand a fi anuntate in perioada imediat urmatoare.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top