IMM-urile au acces la credite

Piata creditelor pentru intreprinderile mici si mijlocii a devenit exploziva in ultimii ani. In prezent oferta bancilor a devenit tot mai consistenta. IMM-urile pot lua bani pentru cumpararea de imobile, pentru plata datoriilor sau chiar fara sa specifice destinatia fondurilor.

Banca Transilvania este una dintre institutiile care a venit cu o oferta extrem de diversa pentru IMM-uri. Unul dintre produsele lansate in aceasta vara si care a starnit un mare interes pentru intreprinzatori este creditul cu 3 ani perioada de gratie. Pentru acest tip de imprumut, dobanda este doar cu un procent mai mare fata de un credit care se restituie din prima luna in care a fost contractat, fiind in prezent de 12,5% la lei. Valoarea maxima a finantarii este de 200.000 de euro sau echivalent in lei, pe maxim 15 ani.

Fiind un credit care ofera deja cateva avantaje importante, criteriile de eligibilitate sunt practic standardizate. Firma nu obtine aprobarea pe dosar daca nu indeplineste o serie de conditii: o evolutie a cifrei de afaceri pozitiva, profit potrivit ultimului bilant contabil si fara incidente de plata majore in ultimele 6 luni.

Cel mai cautat produs de la CEC este un credit abia lansat, oferit din surse BERD. Dobanda este competitiva si urmareste evolutia Euribor. Clientii trebuie sa isi desfasoare activitatea in localitati cu pana la 50.000 de locuitori, sa fie producatori agricoli, IMM-uri sau PFA-uri. Creditele se acorda pana la 125.000 de euro, pe 5 ani pentru investitii si un an pentru capital de lucru.

BCR acorda imprumuturi pentru: achizitii si constructii imobiliare (inclusiv de locuinte convenabile si case de vacanta), prefinantarea exporturilor, finantarea productiei, cumpararea de terenuri agricole, achizitia de actiuni si parti sociale.

BRD ofera credite atat pentru IMM-urile nou-infiintate, cat si pentru cele cu varste de peste 1 an. Creditele destinate firmelor cu o activitate de pana la un an sunt fie de investitii (cu o valoare maxima de 75.000 lei – se finanteaza 75% din valoarea proiectului, pe 60 de luni, cu o perioada de gratie de maximum 6 luni, cu gaj, ipoteca sau alte garantii stabilite in acord cu beneficiarul), fie de finantare a activitatii curente (in valoare de maximum 35.000 lei, pe 12 luni, cu posibilitati de rambursare la scadenta ori in rate sau de prelungire).

Sursa: Evenimentul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top