Proiecte propuse spre finantare din cadrul Programului de Vecinatate Romania – Serbia 2004 – 2006

In cadrul Programului de Vecinatate Romania – Serbia 2004-2006, Licitatia de proiecte 2005 au fost depuse proiecte la Secretariatul Tehnic Comun din cadrul Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontaliera Timisoara (BRCT Timisoara) pana la data limita – 18 decembrie 2006, atat de catre aplicanti din Romania, cat si din Serbia.

In urma procesului comun de evaluare a proiectelor depuse au fost selectate pentru a beneficia de finantare un numar de 44 de proiecte cu finantare Phare CBC si Guvernul Romaniei (pentru Romania) si 17 proiecte cu finantare CARDS (pentru Serbia). Pentru Romania, finantarea acestor proiecte implica alocarea sumei de 5.145.941,12 Euro, reprezentand finantarea nerambursabila din fonduri europene Phare CBC si fonduri din partea Guvernului Romaniei.

Programul de Vecinatate Romania – Serbia 2004-2006 are un caracter multianual, obiectivul global fiind: atingerea unei dezvoltari economico-sociale echilibrate in zona de granita dintre Romania si Serbia prin aplicarea principiilor cooperarii transfrontaliere. Astfel, prin implementarea proiectelor finantate se urmareste cresterea competitivitatii generale a economiei regionale si imbunatatirea calitatii standardului de viata al populatiei din regiune.

Acest program se adreseaza autoritatilor regionale si locale, ONG-urilor, camerelor de comert, camerelor si organismelor profesionale, centrelor judetene privind forta de munca, institutiilor de educatie si cercetare, fundatiilor, asociatiilor culturale si sportive, etc. care sunt inregistrate si functioneaza in judetele Timis, Caras-Severin si Mehedinti.

Organizatiile aplicante din zonele eligibile din Romania trebuie sa aiba cel putin un partener de proiect de cealalta parte a granitei din districtele Borski, Branicevski, Banatul de Nord, Banatul de Sud si Banatul Central, care sa indeplineasca aceleasi criterii de eligibilitate.

Licitatiei de proiecte 2005 i-a fost alocata suma de 6.334.000 Euro pentru Romania, distribuita pe cele doua prioritati:

– Prioritatea 1: Dezvoltarea locala economica si sociala:

Masura 1.1 : Cooperare pentru sustinerea afacerilor si agriculturii;

Masura 1.2 : Cooperare intre serviciile publice locale;

Masura 1.3 : Sustinere pentru dezvoltarea infrastructurii locale si de mediu la scara mica;

Masura 1.4 : Cooperare in dezvoltarea turismului.

– Prioritatea 2: Actiuni „People-to-people”:

Masura 2.1: Fondul proiectelor comune mici.

Pentru mai multe detalii:

Carmen Homorogan, consultant resurse umane si comunicare

Secretariatul Tehnic Comun al Programului de Vecinatate Romania-Serbia, Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontaliera Timisoara

Adresa: Str. Proclamatia de la Timisoara, Nr. 5, et. 3, 300054

Tel.: 0356 42 63 60

Fax: 0356 42 63 61

E-mail: [email protected]

Sursa: , Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top