536 milioane Euro in 2007 – 2013

Recent a fost lansat Programul Operational Regional (POR) al Regiunii de Dezvoltare de Nord-Vest, care pune la dispozitia autoritatilor locale pentru accesare prin proiecte fonduri de 536 milioane Euro in perioada 2007 – 2013.

Sunt 17 proiecte care pot intra in competitie la nivelul regiunii, care inseamna 120 milioane Euro. Ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, Laszlo Borbely, a spus ca in ceea ce priveste axa infrastructurii de transport regionala si locala pot fi depuse proiecte incepand cu 10 septembrie, iar pentru celelalte patru axe se pot depune din octombrie.

Ministrul a amintit cat este de importanta construirea de centuri ocolitoare in cazul marilor orase, precum si de autostrazi, si a spus ca in acest Program Operational Regional vor fi incluse mai multe municipii care doresc sa-si construiasca drumuri de ocolire.

Lansarea POR va avea loc in toata tara si va fi organizata o caravana „pentru ca cetatenii sa afle mai multe informatii despre acest program si despre modalitatea de accesare a fondurilor Europene”. Din fondurile UE alocate prin POR, in urmatorii sapte ani, cei mai multi bani vor fi pentru axa 1 – dezvoltare urbana – circa 1,3 miliarde Euro, in timp ce pentru restul axelor sumele sunt intre 780 – 900 milioane Euro.

Sursa: SmartFinancial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top