Fonduri alocate in 2007, de utilizat pana in 2010

Fondurile structurale si de coeziune alocate de Comisia Europeana pentru acest an vor putea fi utilizate pana in 2010, sustine Stefan Ciobanu, director al Autoritatii pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale din Ministerul Economiei si Finantelor.

Valoare finantarilor pentru anul acesta se ridica la 1.28 miliarde de euro, din care Romania a primit in luna august un avans de 343 milioane euro, pentru cele 5 programe operationale deja aporbate.

Celelalte doua programe urmeaza a fi aprobate la sfarsitul acestei luni, iar Comisia Europeana va aloca inca 73 de milioane de euro. Astfel, fondurile pentru POS-uri vor fi de 416 milioane de euro pana la sfarsitul acestui an.

Fondurile alocate de Uniunea Europeana pentru aceste sapte programe se ridica la suma de 16 miliarde de euro dintr-un total de 19,3 miliarde de euro pe care Romania le va putea atrage din fondurile structurale si de coeziune.

Anul viitor Romania va beneficia de 1,85 miliarde de euro, bani pe care ii va putea folosi pana in 2011. De asemenea, in 2013 se va ajunge la fonduri de 3,77 miliarde de euro care vor trebui cheltuiti pana in decembrie 2015.

Sursa: Gandul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top