Fonduri structurale in Romania – Start 2007!

In data de 29 noiembrie, sala „Le Diplomat” a Hotelului Athenee Palace Hilton din Bucuresti va gazdui evenimentul „Fondurile structurale in Romania – Start 2007!”, in organizarea FinMedia si Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania.

La aproape un an de la aderarea la Uniunea Europeana, dezvoltarea economica si sociala a Romaniei continua sa se bazeze pe investitii straine si intr-o prea mica masura pe proiecte proprii. Dincolo de lipsa unei strategii reale si consensualizate la nivel national privind strategia post aderare, actiunea publica in domeniul realizarii de proiecte menite sa atraga fonduri europene este inca slaba si lipsita atat de coerenta si de vointa politica.

Romania se gaseste in situatia de a putea sa acceseze importante sume de bani disponibile sub forma de fonduri structurale si de coeziune puse la dispozitie de UE. Alocarea acestor sume depinde de modul in care sunt elaborate, prezentate si finantate propunerile de proiecte, ca si de operativitatea cu care sunt demarate procedurile legale, birocratice si consumatoare mari de timp.
Finmedia isi propune sa organizeze o intalnire intre reprezentantii administratiei publice locale si centrale, posibili beneficiari ai finantarii, reprezentanti ai bancilor si ai unor companii cu expertiza in domeniul realizarii si consultantei pe proiecte.

In cadrul evenimentului se vor reuni jucatori cheie, specialisti in domeniu precum: Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, Presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania, Florin Pogonaru, Presedintele Fondului de Garantare a Intreprinderilor Private, Sorin Coclitu, Secretar de Stat Departamentul pentru Afaceri Europene, Guvernul Romaniei, Adrian Ciocanea, Presedinte Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, Aurel saramet si lista poate continua. Conferinta va oferi oportunitati veritabile de interactiune si de networking intre toti participantii.

Romania va primi fonduri structurale si de coeziune in valoare de 20 miliarde de euro, in perioada 2007-2013. Lunile viitoare sunt esentiale in eforturile de a absorbi cat mai multe fonduri. Guvernul, administratiile locale, managerii de companii, firmele de consultanta si bancile trebuie sa se mobilizeze la maxim. Guvernul Romaniei poate sa asigure sumele necesare pentru cofinantare. De la Bugetul de Stat este asigurata cofinantarea cheltuielilor eligibile in procent de 13% (bugetul local va suporta numai 2% din valoarea proiectului). Pentru demararea proiectelor aprobate, se asigura o prefinantare de maximum 20% din valoarea eligibila a proiectului, iar valoarea TVA aferenta cheltuielilor eligibile va fi suportata tot de la Bugetul de Stat. Autoritatile publice locale, ca principali potentiali beneficiari ai investitiilor finantate din Instrumente Structurale, trebuie sa-si prioritizeze si sa inceapa pregatirea proiectelor.

Evenimentul isi propune sa aduca o serie de lamuriri cu privire la: stadiul de lansare a unor programe sectoriale, in principal programul de competitivitate si cel de dezvoltare regionala, fondurile structurale, etc, ceea ce va permite participantilor sa actioneze cu o mai buna eficienta in utilizarea resurselor umane si financiare necesare pregatirii proiectelor.

Finmedia este un trust de presa cu experienta atat in editarea de reviste si publicatii de marca, precum Piata Financiara, E-Finance sau Ghidul de Bani dar si in lansarea si organizarea de conferinte cu tematici variate, interesante si de mare actualitate. Targurile anuale organizate de Finmedia: FINFAIR si REAL Bucharest – targ de case si proprietati – atrag in fiecare an zeci de expozanti si mii de vizitatori.

Pentru mai multe detalii:

Madalina Ciobanu, Director Eveniment FinMedia

Tel.: 319 74 98/0746.239.211

Sursa: Ecomunicate.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top