Comisia Europeana a aprobat Programul de Cooperare Teritoriala Europeana INTERACT 2007-2013

Obiectivul programului il reprezinta cresterea eficientei si eficacitatii programelor si proiectelor de cooperare teritoriala in perioada de programare 2007-2013.

Astfel, structurile de management si implementare ale programelor de cooperare teritoriala europeana gestionate la nivelul Romaniei, ca Stat Membru al Uniunii Europene, pot beneficia de asistenta tehnica in cadrul programului de Cooperare Teritoriala Europeana INTERACT 2007-2013.

In cadrul programului INTERACT se vor finanta organizarea de conferinte, seminarii, elaborarea de studii, manuale si proceduri standard, dezvoltarea de baze de date destinate sa sprijine institutiile nationale implicate in gestionarea si implementarea programelor operationale aferente cooperarii teritoriale europene.

Bugetul total al programului este de 40 de milioane euro, din care: 34 milioane euro reprezinta contributia europeana din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) iar 0,3 milioane euro co-finantarea nationala a Romaniei. Restul de 5,7 milioane de euro reprezinta cofinantarea nationala a celorlalte state partenere.

Aria de cooperare cuprinde intreg teritoriul UE si 2 state partenere cu statut special: Norvegia si Elevetia. Beneficiarii directi, eligibili pentru finantare, sunt cele patru puncte Interact desemnate (localizate la Turku-Finlanda, Viborg-Danemarca, Viena-Austria, si Valencia-Spania).

Sursa: Ministerul Dezvoltarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top