Programul National de Dezvoltare Rurala a fost lansat in teritoriu

Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) a fost lansat pe 11 martie 2008, de ministrul Agriculturii, Dacian Ciolos, si premierul Calin Popescu-Tariceanu, in comuna Stanesti din judetul Giurgiu.

Evenimentul – organizat de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale – are ca scop informarea corecta si completa a potentialilor beneficiari si implicarea liderilor de opinie si a autoritatilor publice locale in implementarea PNDR.

Din 3 martie, fermierii romani pot depune proiecte la oficiile judetene de plati si dezvoltare rurala pe trei masuri din PNDR care vizeaza modernizarea exploatatiilor agricole, cresterea valorii adaugate a produselor agricole si piscicole precum si dezvoltarea satelor si infrastructura rurala. Prima etapa de depunere a proiectelor se va derula in perioada 3-28 martie 2008.

Sansa Romaniei in domeniul agriculturii este legata de capacitatea producatorilor agricoli de a se asocia si de a lucra impreuna, a declarat, ministrul Agriculturii, Dacian Ciolos, cu ocazia lansarii Programului National de Dezvoltare Rurala, in comuna Stanesti din judetul Giurgiu.

„Daca fermierii romani vor putea lansa proiecte de investitii in comun vor reusi sa foloseasca nu numai oportunitatile pietei romanesti pentru valorificarea produsele, ci si celele din piata europeana”, a precizat Ciolos. Ministrul agriculturii a subliniat ca PNDR este un program bine structurat, usor de aplicat si cuprinde tot ceea ce trebuie modernizat in zona rurala din Romania. La randul sau, premierul le-a cerut producatorilor sa depuna cat mai multe proiecte pentru a primi fonduri din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala.

„Acest program a fost simplificat atat pe partea de pregatire a proiectelor cat si pe cea de primire, existand si un mecanism performant de co-finantare invatat in urma derularii programelor Fermierul si Sapard”, a spus Ciolos. Acesta a adaugat ca PNDR va fi adaptat in perioda urmatoare in functie de nevoile si clarificarile solicitate de producatorii agricoli.

Sursa: Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top