Transparenta: lista tuturor beneficiarilor de ajutoare pentru agricultori va fi publicata pana in aprilie 2009

Lista detaliata a tuturor beneficiarilor platilor pentru agricultura si dezvoltare rurala in Uniunea Europeana va fi publicata conform noilor norme adoptate de Comisia Europeana.

Pana la 30 aprilie 2009, numele complet al fiecarui beneficiar, precum si localitatea de care apartine acesta sau, daca este cazul, codul postal, vor fi publicate intr-o maniera clara, armonizata pe site-urile nationale.

Acestea vor include un instrument de cautare care va permite publicului sa vada ce sume a primit fiecare persoana sau societate. Sumele vor fi defalcate in plati directe catre agricultori si alte masuri de sprijin.

Pentru politica de dezvoltare rurala, cofinantata de UE si de guvernele nationale, informatiile se vor referi atat la fondurile UE, cat si la cele nationale. Aceste informatii vor fi disponibile pana la data de 30 aprilie a fiecarui an pentru exercitiul financiar precedent si trebuie sa ramana pe site timp de doi ani de la data publicarii initiale. in plus, Comisia Europeana va administra propriul site, care va include legaturi (links) cu fiecare site national.

Pentru mai multe informatii:

ec.europa.eu/transparency_en.htm

Sursa: Europa.eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top