Subventii de 2,7 milioane lei pentru pui si oua

Producatorii de carne de pui si oua de consum beneficiaza de la inceputul anului de subventii oferite din bugetul de stat. Potrivit reprezentatilor Agentiei de Plati si Interventii in Agricultura (APIA) Iasi, de la inceputul anului si pana la sfarsitul lunii martie, s-au oferit subventii de aproximativ 2,67 milioane de lei.

„Aceasta lege a intrat in vigoare in luna ianuarie iar subventiile oferite sint de 1,60 lei pe cap de pui sacrificat si de 0,30 de lei pentru fiecare ou de gaina produs pentru consum. Cererile se fac lunar si de la inceputul anului numaram 20 de solicitari de subventionare pentru oua si pui. Acestea sunt facute de noua mari producatori de carne de pui si oua, printre acestia numarindu-se Avicola, Avi-Top si Rom Trading Company” a declarat Paul Kmen, directorul APIA Iasi.

Potrivit acestuia, subventiile se pot obtine doar daca se indeplinesc anumite conditii. „Ouale trebuie sa fie din clasa A, puii trebuie sa fie crescuti doar pentru a fi sacrificati, sa aiba o greutate minima si sa nu fie pentru consum propriu”, a adaugat Kmen.

Conform acestuia, APIA Iasi a oferit de la inceputul anului subventii de aproximativ 2,28 milioane de lei pentru un numar de 1,422 milioane de pui broiler (n.r. – pui crescut pentru a fi sacrificat) si de 390.000 lei pentru un numar de 7,75 milioane de oua de consum.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *