A fost aprobata versiunea finala a Programului Operational Comun de Cooperare Transfrontaliera Ungaria-Slovacia-Romania-Ucraina 2007-2013

Guvernul Romaniei a aprobat in cadrul sedintei de miercuri, 14 mai 2008, versiunea finala a Programului Operational Comun de Cooperare Transfrontaliera Ungaria-Slovacia-Romania-Ucraina 2007-2013, pentru a fi transmis spre negociere la Comisia Europeana.

Programul Operational Comun de Cooperare Transfrontaliera Ungaria-Slovacia-Romania-Ucraina este finantat de Uniunea Europeana prin Instrumentul European de Vecinatate si Parteneriat si cofinantat de statele partenere in program.

Bugetul total, comun, pentru intregul Program pentru perioada 2007-2013 este de 74.815.728,48 Euro, din care 68.638.283,00 Euro (90%) reprezinta contributia Instrumentului European de Vecinatate si Parteneriat (ENPI) si 6.177.445,48 Euro (10%) cofinantare nationala.

Programul va finanta proiecte in domenii diverse, precum: dezvoltarea economica si sociala, protectia mediului si pregatirea pentru situatii de urgenta, imbunatatirea infrastructurii de transport si a echipamentelor de control in zona de granita precum si promovarea activitatilor „people to people”, prin crearea de parteneriate durabile intre principalii actori care activeaza in zonele de granita.

In aria eligibila a acestui program sunt cuprinse urmatoarele zone: regiunile Szabolcs-Szatmar-Bereg si Borsod-Abauj-Zemplen (Ungaria), regiunile Kosice si Presov (Slovacia), judetele Maramures, Satu Mare si Suceava (Romania), regiunile Zakarpatska, Ivano-Frankivska si Chernivetska (Ucraina).

Sursa: Ministerul Dezvoltarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top