A fost semnat Acordul de implementare a Programului ESPON 2013

Prin semnarea de catre reprezentantul Guvernului Marelui Ducat de Luxemburg, domnul Jean – Marie Halsdorf, ministrul internelor si amenajarii teritoriului a „Acordului intre Statele Membre ale UE, Statele Partenere si Marele Ducat de Luxemburg, avand rolul de Autoritate de Management si Autoritate de Certificare, privind implementarea Programului Operational ESPON 2013” (Acordul de implementare a Programului ESPON 2013) , a fost finalizat procesul de semnare a acestui document care creeaza fundamentul legal al implementarii programului. Acordul a fost semnat, anterior, in luna martie, de catre reprezentantul guvernului Romaniei, domnul Laszlo Borbely, ministrul dezvoltarii, lucrarilor publice si locuintelor.

Programul ESPON 2013 este primul dintre cele 11 programe de cooperare teritoriala europeana (la care Romania participa, prin MDLP) pentru care procesul de semnare a acordului de implementare a fost incheiat.

Principalele obligatii ale Romaniei care decurg din Acordul semnat se refera la transferarea anuala a contributiei nationale la bugetul comun al programului, constituirea Punctului National de Contact ESPON si organizarea unui sistem eficient de management si control al utilizarii fondurilor programului pe teritoriul Romaniei.

Programul ESPON 2013 este un program operational in cadrul Obiectivului Cooperare Teritoriala Europeana al Politicii de Coeziune a Uniunii Europene, prin care se acceseaza fonduri pentru realizarea de studii si instrumente de cercetare in dezvoltare teritoriala din Fondul European de Dezvoltare Regionala in perioada 2007 – 2013.

Bugetul total al Programului ESPON 2013 este de 47,1 milioane de euro, iar contributia nationala a Romaniei la acest buget, corespunzatoare perioadei de programare 2007 – 2013, este de 350 mii Euro.
Primul apel pentru propuneri de proiecte in cadrul Programului ESPON 2013 a fost organizat in perioada 22 ianuarie – 22 martie 2008, iar procesul de selectie si aprobare a proiectelor care vor primi finantare din bugetul programului este in curs de finalizare.

Pentru mai multe detalii:

Autoritatea Nationala a Programului ESPON 2013 – Directia Generala Strategii si Politici pentru Coeziunea Teritoriala

Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor

Bulevardul Dinicu Golescu nr. 38, 050741, Sector I, Bucuresti

Telefon/Fax: +040 372 114 520

E-mail: [email protected]

Website: www.mdlpl.ro

Sursa: Infocooperare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top