CJ Constanta a obtinut fonduri nerambursabile de 4,4 milioane de euro

Consiliul Judetean Constanta a obtinut, in ultimii patru ani, finantari nerambursabile de peste 4,4 milioane euro pentru zece proiecte europene, in valoare totala de circa 5,3 milioane euro.

Patru dintre proiecte, in valoare de aproximativ 165.000 de euro, au fost finalizate, iar sase sunt in diferite stadii ale procesului de implementare. Potrivit comunicatului remis presei de purtatorul de cuvant al CJ, Cristian Moldovanu, proiectele finalizate au vizat cresterea gradului de informare a personalului din administratia publica cu atributii in gestionarea bugetelor si a membrilor comunitatii locale, precum si introducerea de proceduri care sa imbunatateasca gestionarea fondurilor publice.
De asemenea, au fost organizate cursuri de instruire privind utilizarea Sistemului Informational Geografic (GIS) in administratia locala si managementul proiectelor cu finantare europeana.

Un proiect aflat in implementare, de peste 1,3 milioane euro, este de reabilitare si reconstruire a unitatilor de invatamant din judet afectate de inundatiile din anul 2005, fiind vorba de o scoala din Mangalia, de doua scoli din comuna Pestera, de o gradinita din comuna Nicolae Balcescu si de anumite corpuri de cladiri din cadrul Universitatii Ovidius.

Infiintarea unei retele internationale de puncte de informare Romania-Bulgaria, proiect de circa 560.000 de euro, se refera la stimularea interactiunii intre agentii economici din judetul Constanta si districtul Dobrich, cat si intre cetateni si autoritatile publice din cele doua regiuni.
Aproape 590.000 de euro este valoarea unui proiect de reducere a riscului la inundatii in zona transfrontaliera prin dezvoltarea de tehnologii IT, iar aproape 44.000 de euro, pentru reducerea barierelor culturale si economice intre regiunile de granita Constanta si Dobrich, prin promovarea turismului cultural in mediul rural.

Proiectul „Dreptul la identitate”, in valoare de aproximativ 50.000 de euro, urmareste accelerarea strategiei nationale pentru imbunatatirea situatiei romilor prin oferirea de servicii de consiliere.
Un alt proiect, finantat prin Programul Planul Elen de Reconstructie in Balcani, in cadrul unui parteneriat intre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Elene, vizeaza reabilitarea partii cu exponate grecesti a Muzeului National de Istorie si Arheologie Constanta. Finantarea din partea Guvernului Republicii Elene este de doua milioane de euro si cofinantarea CJ Constanta, de 500.000 de euro.

Potrivit lui Cristian Moldovanu, angajatii Directiei Generale de Afaceri Europene din cadrul CJ au elaborat si transmis spre finantare alte sase proiecte avand ca beneficiari diferite autoritati ale administratiei publice constantene si a caror valoare totala este de aproape doua milioane de euro. Printre aceste proiecte se numara introducerea in circuitul turistic a unor cetati antice dobrogene si pietruirea si impermeabilizarea strazilor din orasul Negru Voda.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top