Invatamantul profesional tehnic din Romania este sprijinit prin programul PHARE CES 2006

Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor a semnat 2 contracte de furnizare echipamente finantate din programul Phare CES 2006 – Componenta TVET.

Primul contract „Echipamente pentru invatamant la distanta – TVET”, Lot 1 finantat din programul Phare CES 2006, are ca beneficiar Centrul National pentru Dezvoltarea Invatamantului Profesional si Tehnic si 16 centre de suport. Valoarea contractului este de 991.969 Euro fara TVA, din care 743.976 Euro (75%) din fonduri Phare 2006 si 247.992 Euro (25%) din Fondul National.

Bunurile furnizate in cadrul poiectului acopera solutia completa hardware si software pentru o platforma electronica nationala (portal web iPT – invatamant profesional si tehnic si solutia LMS – Learning Management System) pentru invatamant la distanta in invatamantul profesional tehnic din Romania si instruirea, intretinerea si serviciile suplimentare pentru echipamentul hardware si software-ul livrat.

Portalul va fi utilizat pentru a spori interesul cat mai multor persoane in a urma cursurile invatamantului profesional si tehnic. Publicul va fi informat asupra posibilitatilor existente si a modalitatilor de inscriere intr-un program sau modul educational. Portalul va furniza indrumare pentru modalitatile de a raspunde la nevoile de formare ale potentialilor studenti aflati oriunde pe teritoriul tarii. Pentru a creste numarul de inscrieri in invatamantul profesional si tehnic, este foarte utila asigurarea transparentei pentru oportunitatile disponibile in invatamantul profesional si tehnic si sprijinirea evaluarii nevoilor de formare si a inscrierilor in iPT la distanta si pentru formarea la locul de munca. De asemenea, trebuie sprijinit contactul intre partile interesate si unitatile scolare din invatamantul profesional si tehnic.

Portalul va fi general accesibil in Romania si va constitui sursa principala de informatii pentru persoane si organizatii care au in vedere instruirea prin iPT. Grupurile tinta sunt reprezentate de: potentialii cursanti adulti ai invatamantul profesional si tehnic, organizatiile care sunt interesate in programe de reconversie profesionala, cursantii adulti ai iPT inregistrati in instruirea combinata.

Pentru cursantii inregistrati, functionalitatile de interfata vor oferi urmatoarele servicii: administrarea continutului instruirii, biblioteca online si administrarea cataloagelor, inregistrarea la cursuri, sprijin didactic pentru cursant, comunicare si colaborare virtuala, administrarea certificarii, administrarea de exercitii, teste si evaluari, managementul specializat al educatiei si servicii pentru absolventii cursurilor, managementul organizatiei de instruire, administrarea datelor utilizatorilor, facturare si contabilitate, managementul resurselor si al clasei, evaluarea si controlarea procesului educational.

Al doilea contract „Echipamente pentru invatamant la distanta – TVET”, Lot 2 finantat din programul Phare CES 2006 are ca beneficiar Centrul National pentru Dezvoltarea invatamantului Profesional si Tehnic si 16 centre suport. Valoarea contractului 1.023.288 Euro fara TVA, din care 767.466 EUR (75,00%) fonduri Phare 2006 si 255.822 EUR (25,00%) de la Fondul National.

In cadrul acestui proiect vor fi furnizate toate echipamentele hardware, software-ul si instrumentele multimedia necesare pentru cele 16 centre de suport si unitatea centrala (facilitatea de productie a continutului electronic), instruirea suplimentara, serviciile si intretinerea necesara pentru echipamentele hardware si software-ul furnizat. Pentru crearea contiuntului vor fi livrate instrumente de creatie usor de utilizat in scopul folosirii de catre cele 16 centre de suport si instrumente profesionale de producere a continutului electronic multimedia pentru unitatea centrala de productie a continutului electronic. Deasemenea, va fi infiintata o facilitate centrala de productie a continutului electronic, pentru a ajuta la producerea continutului complex de e-learning.

Cele 16 centre suport selectate sunt:

  • Colegiul Tehnic Petru Musat (Suceava);
  • Colegiul Tehnic de Electronica si Telecomunicatii (Iasi);
  • Colegiul Agricol Dr. C. Angelescu (Buzau);
  • Grupul Scolar Industrial Anghel Saligny (Braila);
  • Colegiul Economic Ion Ghica (Dambovita);
  • Colegiul Tehnic Campulung (Arges);
  • Grupul Scolar Industrial Electroputere (Dolj);
  • Grupul Scolar Industrial Constructii Montaj (Mehedinti);
  • Colegiul Tehnic Matei Corvin (Hunedoara);
  • Grupul Scolar Industrial de Transporturi Auto (Timis);
  • Colegiul Tehnic Turda (Cluj);
  • Colegiul Tehnic Anghel Saligny (Maramures);
  • Colegiul Tehnic Mircea Cristea (Brasov);
  • Colegiul Tehnic de Industrie Alimentara Terezianum (Sibiu);
  • Colegiul Tehnic de Posta si Telecomunicatii „Gheorghe Airinei” (Bucuresti);
  • Colegiul Tehnic de Industrie Alimentara Dumitru Motoc (Bucuresti).

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top