In atentia beneficiarilor URBACT II

URBACT II, beneficiar

Unul dintre aspectele discutate a vizat recomandarile date de Organismul Independent de Evaluare al Programului, organism care are atributii de evaluare si ierarhizare a propunerilor de proiecte. In acest context, s-a subliniat necesitatea ca toate recomandarile formulate in momentul evaluarii propunerilor de proiecte de catre Organismul Independent de Evaluare sa fie indeplinite cat mai curand de catre proiectele aprobate .

In acest sens, Secretariatul Tehnic Comun URBACT II va prezenta in cadrul Comitetului de Monitorizare, un raport privind stadiul implementarii la nivelul fiecarui proiect aprobat, a recomandarilor formulate de catre Organismul Independent de Evaluare. in functie de stadiul de indeplinire a recomandarilor, Comitetul de Monitorizare va putea lua decizia intreruperii finantarii unui proiect aprobat sau neaprobarii continuarii retelelor tematice cu cea de a doua etapa, etapa de implementare.

De mentionat ca, dupa aprobarea proiectelor, fisele de evaluare pot fi transmise partenerilor romani URBACT II de catre partenerii lider de proiect, in vederea indeplinirii recomandarilor formulate cu ocazia evaluarii scrisorilor de intentie/aplicatiilor finale ale proiectelor.

Pentru evitarea situatiilor ca un proiect sa fie declarat necastigator in cadrul Comitetului de Monitorizare URBACT II, din data 21 noiembrie, care va analiza oportunitatea continuarii retelelor tematice cu cea de a doua faza, cea de implementare, sau pentru a se evita intreruperea finantarii proiectelor deja aprobate, Autoritatea Nationala URBACT II din Romania recomanda tuturor beneficiarilor URBACT II sa se asigure, impreuna cu partenerul lider de proiect, ca toate recomandarile formulate de catre Organismul Independent de Evaluare au fost indeplinite sau sunt in curs de indeplinire.

Despre URBACT II

URBACT II este un program de cooperare teritoriala europeana care creeaza premizele schimbului de experienta si cunoastere intre orasele europene, in domeniul dezvoltarii urbane durabile si care se realizeaza in cadrul unor retele europene de cooperare intre institutiile relevante in domeniu, de la nivel local, regional si central.

Activitatile din acest program sunt finantate din Fonduri Structurale (Fondul European de Dezvoltare Regionala), in cadrul Obiectivului de Cooperare Teritoriala Europeana al Politicii UE de Coeziune, fiind activitati de cooperare interregionala.

Programul URBACT II va asigura: satisfacerea necesarului de informatii in procesul de eficientizare a politicilor de dezvoltarea urbana durabila, prin care toate regiunile europene sunt ajutate sa se adapteze viitoarelor circumstante de dezvoltare.

Sursa: Infocooperare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top