Alte cinci scoli BEI vor fi terminate in acest an in Bucuresti

bani, reabilitare, scoli

Primaria Capitalei va termina, pana la sfarsitul anului 2008, alte cinci scoli din totalul celor 39 aflate in lucru in cadrul programului de reabilitare cu finantare BEI, a anuntat primarul general Soprin Oprescu.

El a spus ca restul de 34 de unitati de invatamant se vor finaliza in urmatorii doi ani, respectiv 22 in 2009 si 12 in trimestrul I al anului 2010. Din cele 39 de scoli la care s-au demarat lucrarile, la 11 au fost oprite, iar licitatiile se vor relua pana la sfarsitul anului acesta.

Potrivit primarului general, in cadrul programului cu finantare BEI s-au refacut 8 scoli, 10 sunt finalizate partial, 29 sunt in lucru, iar alte 55 nu au intrat in procedura de licitatie.

„Pentru 35 de scoli s-au pregatit caietele de sarcini si in noiembrie va avea loc licitatia, iar pentru alte 20 de scoli caietele de sarcini vor fi gata in 20 noiembrie. Graficul de finalizare pentru cele 20 de scoli se va intinde pe perioada trimestrului al II-lea 2009 – trimestrul al II-lea 2010”, a spus Oprescu.

Despre Banca Europeana de Investitii

Banca Europeana de Investitii (BEI), institutia finantatoare a Uniunii Europene (UE), a fost creata in anul 1958 prin Tratatul de la Roma. BEI are personalitate juridica si autonomie financiara.

Banca contribuie la realizarea obiectivelor UE prin acordarea de finantari pe termen lung pentru proiecte specifice respectand reglementarile prudentiale bancare. BEI urmareste si isi adapteaza continuu activitatea la evoluatiile recente ale politicilor comunitare.

BEI isi desfasoara activitatea in stransa colaborare cu comunitatea bancara, atat in ceea ce priveste imprumuturile de pe pietele de capital, cat si finantarea proiectelor de capital.

BEI acorda credite din imprumuturile contractate, care impreuna cu fondurile proprii (capital si rezerve), constituie resursele proprii. In afara UE, operatiunile de finantare ale BEI sunt realizate in principal din resursele proprii ale bancii, dar, de asemenea, prin mandat, din resursele bugetare ale statelor membre.

Acationarii bancii sunt statele membre ale Uniunii Europene. Contribuatia fiecarui stat membru la capitalul bancii este calculata in funcatie de PIB.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top