Proiectul Economia Bazata pe Cunoastere al MCTI, medaliat de Comisia Europeana

Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei

Finalistii concursului European e-Inclusion Awards 2008, organizat de Comisia Europeana, au fost anuntati la Bruxelles.

Proiectul Economia Bazata pe Cunoastere, depus de Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, este singurul proiect din Romania medaliat, calificandu-se printre cei 5 finalisti ai categoriei Geographic Inclusion Award – incluziune geografica. Concursul premiaza initiativele si proiectele care pot aduce beneficii grupurilor dezavantajate prin utilizarea tehnologiei informatiei si comunicatiilor.

„Recunoasterea acordata Proiectului Economia Bazata pe Cunoastere de un for prestigios cum este Uniunea Europeana ne onoreaza, dar ne si obliga la respectarea standardului de calitate al muncii pe care am depus-o pana acum. Ii felicit din toata inima pe colegii mei din Unitatea de Management a Proiectului, care au muncit in ultimii trei ani, sa puna pe picioare un proiect atat de greu si cu obiective atat de ambitioase”, a afirmat Karoly Borbely, Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei.

S-au inscris 469 de proiecte, din toate cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, in cele sapte categorii ale concursului: imbatranind frumos, Tineri marginalizati, Incluziune geografica, Diversitate culturala, Alfabetizare digitala, e-accesibilitate si Servicii publice incluzive.

Toti finalistii vor fi medaliati in cadrul festivitatii de decernare a premiilor, care va avea loc pe 1 decembrie la Viena, in cadrul Conferintei Ministeriale si a Expozitiei e-Inclusion 2008. Tot atunci vor fi desemnati castigatorii celor sapte categorii.

Informatii privind cele sapte categorii si finalistii la adresa www.e-inclusionawards.eu
Detalii privind initiativa Comisiei Europene e-Inclusion initiative la adresa ec.europa.eu/einclusion

Sursa: Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *