Firmele de consultanta ataca piata Moldovei

PMG Romania a deschis oficial noul birou de la Iasi care ofera intreaga gama de servicii de audit, consultanta fiscala si consultanta in afaceri, potrivit unui comunicat al companiei. KPMG are birouri si in Bucuresti, Timisoara, Cluj-Napoca si Chisinau (Republica Moldova).

„Dorim sa ne extindem activitatea in regiunea Moldovei. Aceasta regiune are foarte multe de oferit – am vizitat deseori aceste locuri si apreciez mult ospitalitatea, deschiderea si sirguinta oamenilor pe care i-am intalnit aici. Moldovenii sunt perseverenti si dedicati in realizarea cu succes a obiectivelor lor”, a aratat serban Toader, Senior Partener al KPMG in Romania.

Raluca Soare, in prezent Partener in cadrul Departamentului de Audit al biroului KPMG din Bucuresti, va conduce dezvoltarea activitatilor KPMG din Iasi si din zonele invecinate. „Planificam de citeva luni deschiderea noului birou, concentrandu-ne asupra principalului nostru obiectiv de asigurare a calitatii pentru clientii nostri intr-un mediu de lucru profesional. Acesta va fi dotat cu cea mai avansata tehnologie IT pentru a permite personalului sa fie pe deplin conectat la reteaua KPMG atat din Romania cit si cea Globala”, a explicat Raluca Soare.

Biroul are 10 salariati romani

KPMG este reteaua globala de firme de servicii profesionale care furnizeaza servicii de audit, consultanta fiscala si in domeniul afacerilor. Compania isi desfasoara activitatea in 148 de tari si are 113.000 de angajati in firmele membre din intreaga lume. Societatile independente membre ale retelei KPMG sunt afiliate la KPMG International, o corporatie elvetiana. Noul birou de la iasi are 10 salariati romani.

Deloitte a facut pasul cu o saptamana inainte

Firma de consultanta financiara si de management Deloitte si-a deschis un birou regional la Iasi in urma cu numai o saptamana. Biroul de la Iasi va fi condus de un polonez, Jacek Borys, specialist de peste zece ani in mediul Big 4, la nivel international. Avand functia de Audit Senior Manager in cadrul Deloitte Central Europe, va coordona si activitatea biroului din Chisinau, deschis inca din 1998. „In multe privinte, piata moldoveneasca se afla inca sub potentialul sau de dezvoltare. Interes din partea investitorilor exista, iar mediul de afaceri care s-a consolidat aici in ultimii ani are o agenda foarte clara in ceea ce priveste viitorul. Primele contacte cu comunitatea locala de afaceri, in care am fost direct implicat, indica deschidere si interes fata de ajutorul pe care un consultant multinational il poate oferi”, spune Borys.

Biroul din Iasi isi va desfasura activitatea pentru inceput in cladirea Camerei de Comert si Industrie Iasi.

Pentru inceput, biroul Deloitte va furniza servicii de audit financiar companiilor private si institutiilor publice din regiune. Pe termen lung, firma isi va extinde oferta cu servicii fiscale si juridice, consultanta de management si consultanta financiara. in primul an de functionare echipele se vor extinde la 15 – 20 de specialisti in fiecare birou.

In acelasi timp cu biroul de la Iasi, firma isi mai deschide un serviciu la Timisoara, dupa ce in urma cu jumatate de an si-a deschis un birou la Cluj.

Deloitte Romania a inregistrat in anul fiscal 2008 (1 iunie 2007 – 31 mai 2008) o cifra de afaceri de aproximativ 30,8 milioane de euro, in crestere cu 25 la suta fata de 2007. Compania ar putea atinge pragul de 500 de angajati, pana la sfarsitul acestui an.

Sursa: Evenimentul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *