Fonduri de 172,2 milioane lei pentru finantarea proiectelor locale

finantare, infrastructura

Guvernul a alocat, in sedinta din 22 octombrie, 172,2 milioane lei pentru finantarea proiectelor de infrastructura din mediul rural.

Potrivit hotararii adoptate de Executiv, 864 de comune vor beneficia de fonduri pentru realizarea proiectelor aprobate prin Programul de dezvoltare a infrastructurii si a unor baze sportive din spatiul rural, instituit prin Ordonanta 7/2006.

Guvernul a alocat, pana in prezent, peste 1,6 miliarde lei pentru proiectele din acest program de dezvoltare a infrastructurii si a unor baze sportive din spatiul rural, iar din cele 1118 proiecte finantate pana acum prin OG 7, 98 lucrari au procese verbale de receptie, fiind finalizate.

Implementarea Programului a inceput in anul 2006 si se va desfasura pe o durata de 4 ani, cu posibilitatea prelungirii acesteia prin hotarare a Guvernului.

Cuantumul total al fondurilor alocate proiectelor eligibile pentru perioada 2006-2009 este de 3 miliarde lei. Valoarea minima a unui proiect este de 40.000 lei, iar valoarea maxima de 4 milioane lei.

Pana in prezent, au fost aprobate fonduri pentru proiectare de care au beneficiat 1737 de comune.

Sursa: Guvernul Romaniei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *