BCR Leasing a acordat finantari imobiliare de 20 milioane euro in primele noua luni

leasing, imobiliar, BCR

BCR Leasing a acordat finantari imobiliare de 20 milioane euro in primele noua luni ale acestui an, dupa ce a incheiat 35 de noi contracte, printre proiectele finantate fiind cele pentru locuinte, sedii de firme sau din sectorul de turism, a spus directorul general al BCR Leasing.

„Compania a finantat in acest an proiecte imobiliare din turism – hoteluri, pensiuni, restaurante -, spatii locative sau sedii pentru firme, precum si centre sau spatii comerciale”, a declarat directorul general al BCR Leasing, Claudiu Stanescu.

El a mai spus ca, in concordanta cu evolutiile imprevizibile ale pietei, „s-a avut in vedere raportul just intre profitabilitate si riscul de finantare, urmarindu-se mai degraba proiecte viabile de dimensiuni mai mici, implicand IMM-uri (n.r. firme mici si mijlocii) cu performante pozitive si potential de crestere”.

Numarul total de contracte a sporit cu 24% in primele noua luni

Stanescu a precizat ca BCR Leasing a incheiat 12.128 contracte noi in primele noua luni din acest an, in crestere cu circa 24% fata de perioada similara a anului trecut.

Seful BCR Leasing nu a mentionat valoarea bunurilor finantate de companie in primele noua luni, dar a spus ca „rezultatele inregistrate in perioada mentionata au reflectat un ritm de crestere superior ritmului de crestere general al pietei”.

„BCR Leasing IFN a inregistrat un avans notabil al finantarilor acordate pe segmentul de leasing pentru autovehicule, al caror volum finantat a crescut cu 47% in primele noua luni din 2008, in raport cu aceeasi perioada a anului trecut”, a spus Stanescu.

Acest volum a fost realizat, in principal, prin aportul leasingului pentru vehicule comerciale, potrivit sefului companiei.

In perioada analizata, compania a mai inregistrat cresteri semnificative, de circa 39%, pe segmentul de leasing pentru echipamente, destinate in special constructiilor si industriei.

In structura portofoliului BCR Leasing aferenta contractelor noi, leasingul auto are o pondere de 74% (31% – autoturisme, 43% – vehicule comerciale), 21% reprezinta echipamente si utilaje, iar restul de 5% segmentul de leasing imobiliar, a explicat directorul BCR Leasing.

In prezent, BCR Leasing IFN are un capital social de 15 milioane lei.

BCR Leasing IFN este controlata de Banca Comerciala Romana (BCR), care detine 89,030% din capital, restul actiunilor fiind detinute de Financiara SA (10%) si de persoane fizice (0,97%).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.