Guvernul vireaza subventiile de incalzire catre autoritatile locale

Calorifer, subventie, incalzire

Din data de 24 septembrie 2008 Guvernul vireaza 200 de milioane de lei autoritatilor locale pentru subventia la incalzire.

In Bucuresti autoritatile trebuie sa caute solutii pentru ca cetatenii sa nu ramana fara caldura si apa calda, avand in vedere faptul ca Electrocentrale Bucuresti, furnizorul de agent termic, ameninta in continuare ca sisteaza serviciile. Conturile Radet, care este furnizorul de caldura si apa calda pentru 600.000 de apartamente din Capitala, au fost blocate cateva luni din cauza datoriilor.

Regia de Termoficare are datorii uriase catre furnizori si catre bugetul de stat. Acestea dateaza din 1995 si ajung la suma de 750 milioane de lei. Totodata Regia trebuie sa recupereze aproximativ 60 de milioane de lei de la bucuresteni.

In Brasov situatia este asemanatoare, avand in vedere ca mii de familii risca sa ramana fara caldura daca nu semneaza un contract individual cu agentul de termoficare. CET Brasov a luat aceasta decizie din cauza ca in Brasov sunt 14.000 de apartamente care au datorii uriase si carora li s-a sistat deja alimentarea cu apa calda. Pentru a-si recupera datoriile de la populatie, acesta a luat hotararea de a nu mai lucra cu asociatiile de locatari si ii obliga pe oameni sa plateasca individual caldura pana la 15 octombrie.

Despre Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice Bucuresti

Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice Bucuresti (RADET) este o organizatie de prestari servicii aflata in subordinea Primariei Municipiului Bucuresti.

Regia are o experienta in domeniu de peste 40 de ani, este o companie locala, fiind singura organizatie in ceea ce priveste transportul centralizat la distanta al energiei termice, asigurand incalzirea si apa calda de consum la 573.228 de apartamente cu peste 1.327.884 de locuitori; 3.762 agenti economici; 285 institutii publice; 100 ha. de sere legumicole si horticole.

Fata de celelalte companii similare pe piata interna este de 10 ori mai mare decat urmatoarea clasata in ceea ce priveste marimea patrimoniului si numarul de clienti. RADET Bucuresti face parte din elita companiilor de incalzire centralizata, atat in ceea ce priveste patrimoniul cat si in ceea ce priveste cantitatea de energie termica furnizata clientilor.

Despre Centrala Electrica de Termoficare Brasov

Centrala Electrica de Termoficare Brasov ofera, in prezent, servicii la o mare parte a locuitorilor Brasovului, ale caror apartamente se afla inca in sistemul centralizat. De aici, rezulta importanta ei deosebita pentru noi, conducatorii urbei.

Obiectivele de activitate al CET sunt producerea, transportul, furnizarea si distributia energiei termice.

Primaria si Consiliul Local, in subordinea carora se afla CET, sustin investitii si cauta solutii de eficientizare. Motivul este insa diferit: se fac eforturi pentru ca brasovenii sa se bucure de confort, iar caldura caminului sa existe in apartamentele lor nu doar la nivel ideatic, ci si la propriu. Nimeni nu poate nega ca se realizeaza si o investitie de suflet a Brasovului, din grija pentru locuitorii municipiului.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.