Subventiile mai mari pentru persoane asistate

subventie, asistenta sociala, Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse

De la 1 ianuarie 2009, persoanele asistate din unitatile de asistenta sociala, administrate de asociatii si fundatii vor primi subventii marite. Astfel vor putea beneficia de sume de pana la circa 250 de lei. Totodata acestea vor fi diferentiate in functie de tipul centrului social care ofera serviciile.

Subventiile vor fi acordate pe 4 categorii de centre:
– 250 de lei pentru centru rezidential;
– 175 de lei pentru cel de zi;
– 120 de lei pentru unitatea de ingrijiri la domiciliu;
– 90 de lei pentru cantinele sociale si alte servicii de acordare a hranei.

Pana acum era o singura categorie in valoare de 89 de lei, care era acordata pentru toate persoanele, indiferent de tipul de centru social.

Cresterea cuantumului subventiei are in vedere asigurarea continuitatii serviciilor sociale acordate de asociatii si fundatii, precum si dezvoltarea acestora, cu impact pozitiv asupra calitatii serviciilor sociale acordate persoanelor asistate.

Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse deruleaza, incepand din 1998, programul de subventionare a asociatiilor si fundatiilor, care acorda servicii de asistenta sociala persoanelor aflate in dificultate, in baza prevederilor Legii 34/1998. In perioada 1998-2008, au beneficiat de subventii de la bugetul de stat, aproape 80.000 persoane asistate, din toate categoriile de persoane defavorizate.

Conform Legii 34/1998, cuantumul acestor subventii nu poate depasi costul mediu lunar de intretinere, pe persoana asistata, din unitatile de asistenta sociala organizate in sistem public, cu profil similar, organizate ca institutii publice.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.