300 Euro pentru fiecare agricultor

fermieri, agricultura, APIA, subventii

Agricultorii vor putea primi anual suma de aproximativ 300 Euro pentru fiecare hectar de pamant cultivat. Aceste subventii vor creste in urmatorii ani, astfel ca pana in anul 2016 sa atinga media Uniunii Europene (UE) la subventii pentru agricultura.

Momentan un agricultor poate beneficia de subventii de numai 98 Euro, valoarea ajutoarelor acordate de UE si Guvernul Romaniei.

Pentru a obtine subventia, agricultorii trebuie sa isi depuna dosarul la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), cu conditia ca suprafata de pamant pentru care acesta primeste bani sa fie cultivata si lucrata corespunzator.

Agricultorii care si-au depus dosarul anul trecut si-au putut ridica banii reveniti, incepand cu luna martie.

Banii au fost depusi in contul propriu pentru ca plata subventiilor s-a facut electronic. La fiecare cont este atasat cate un card, iar taranii pot ridica banii alocati direct de la bancomat.

Plata subventiilor se face la sfarsitul fiecarui an calendaristic, de obicei in luna decembrie.

„Exista un serviciu de control care se ocupa de monitorizarea bunului mers al lucrarilor agricole. Fermierii sunt anuntati cu doua zile inaintea controlului, pentru a prezenta starea in care se afla terenul. Controalele sunt facute prin sondaj, pe esantioane de terenuri”, a declarat Narcis Ivan, reprezentant al APIA.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *