Fondul ONG: cerere de peste 15 milioane euro pentru proiecte

fdsc, finantare, ong

FDSC a anuntat ca pentru cererea de proiecte din luna octombrie 2008, pentru Fondul ONG s-au primit peste 400 de propuneri de proiecte in vedera finantarii ale caror bugete insumeaza un total de peste 15.000.000 milioane de euro.

Bugetul Fondului ONG (Mecanismului Financiar al Spatiului Economic European) alocat pentru acesta cerere de proiecte este de 1.800.000 de Euro.

Ionut Sibian, Directorul Executiv ale FDSC, este de parere ca unul dintre factorii care au contribuit la un asemenea volum de cereri este „faptul ca fondurile structurale intarzie s? fie operationale din cauza vidului legislativ, iar ONG-urile au nevoie urgenta de bani pentru a-si realiza activitatile si servi beneficiarii”.

Despre Fondul ONG

Obiectivul Fondului ONG infiintat de Mecanismul Financiar al Zonei Economice Europene (European Economic Area EEA) este de a consolida societatea civila din Romania prin sprijinirea unor proiecte in cinci domenii prioritare.

– consolidarea democratiei;
– oportunitati pentru participarea copiilor si tinerilor la viata comunitatii;
– incluziune sociala si acces la servicii sociale;
– protectia mediului;
– conservarea si valorificarea patrimoniului cultural.

Fondul ONG a acordat finantari nerambursabile pentru proiecte dezvoltate de organizatii neguvernamentale. Alocarea financiara orientativa pentru cererea de propuneri din octombrie a fost de 1.800.000 EUR.

Sursa: Stiriong.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *