Firmele de consultanta bine pregatite au oportunitatea de a castiga in cota de piata

In prezent, globalizarea da primul exemplu negativ din istoria mediului de business romanesc, cred consultantii Deloitte, iar companiile trebuie sa aplice cel mai eficient management operational. Fiecare afacere si industrie este diferita, insa toti managerii romani vor fi nevoiti sa ia anumite decizii dificile, iar sfatul consultantilor Deloitte este sa le ia chiar acum.

„Epoca antreprenorului-erou este la final in Romania. Aceasta nu este prima criza si nici ultima. Traim momente in care managementul operational este testat, iar aceasta forma de administrare a situatiei nu se rezuma la reducerea de costuri, ci la sofisticarea uneltelor de management”, a declarat Antonis Ioannides, partener Deloitte pe fuziuni si achizitii.

Ioannides spune ca inainte de startul crizei mondiale, pe piata locala, exista un numar mare de cumparatori, iar in viitor, vom asista la o concurenta mai puternica intre vanzatori, asa cum se intampla in tarile dezvoltate.

Potrivit specialistului in fuziuni si achizitii, accesul companiilor romanesti la finantare va fi mai dificil, „sofisticarea” devenind cuvantul care va caracteriza modul in care o companie isi prezinta proiectele in fata potentialilor investitori.

„In perioada de criza, firmele de consultanta bine pregatite au oportunitatea de a castiga cota de piata”, spune Ioannides.

Potrivit unui studiu publicat in vara de compania Deloitte, Romania este piata cea mai interesanta din zona Europei Centrale si de Est pentru fuziuni si achizitii, situatie care nu se va schimba in urmatorii ani.

Antonis Ioannides a subliniat ca Romania este piata cea mai interesanta din zona, in acest moment, lucru care nu se va schimba prea repede, adica in urmatorii ani. „Cele mai importante dealuri M&A au loc in domeniul energiei si resurselor, TMT (telecom, media, tehnologie) si sectorul serviciilor financiare”, a subliniat el.

Mai multe detalii: www.wall-street.ro

Sursa: Wall-street

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.