Sorin Oprescu cere consultanta pentru accesarea fondurilor europene

Sorin Oprescu, consultanta

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, s-a intalnit pe 4 noiembrie cu secretarul general al Miscarii Europene Internationale, Henrik H. Kroner, prilej cu care a solicitat consultanta in privinta accesarii fondurilor europene, dar si sustinere pentru functionarul public care va reprezenta Bucurestiul la Bruxelles.

Miscarea Europeana – Sectiunea Romana (MERO) este o organizatie neguvernamentala, membra a Miscarii Europene Internationale (MEI). Miscarea Europeana a fost infiintata la Congresul Europei de la Haga, desfasurat in 1948, unde Romania a fost unul dintre membrii fondatori.

Semnatarii documentelor de constituire, din partea Romaniei, au fost Grigore Gafencu, Nicolae Caranfil, Mihail Farcasanu si Iancu Zissu. In prezent, Miscarea Europeana – Sectiunea Romana este prezenta in Bucuresti si in mai multe judete din tara, prin diverse personalitati ale vietii politice, stiintifice, prin federatii sindicale, asociatii ale minoritatilor nationale, organizatii pentru apararea drepturilor omului, asociatii pentru protectia mediului si organizatii nonguvernamentale proeuropene.

Miscarea Europeana este o organizatie deschisa tuturor tendintelor politice, economice, sociale si culturale ale societatii civile. Obiectivul sau principal este contributia la edificarea unei Europe Unite, bazate pe respectul pentru drepturile fundamentale ale omului, pacii, democratiei, libertatii, solidaritatii si participarii cetatenilor la actul de guvernare.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *