CE va decide pana la sfarsitul lui 2008 daca va prelungi cu un an programul SAPARD pentru Romania

Mariann Fischer Boel

„Nu ma astept ca o decizie de prelungire a programului SAPARD sa fie luata inainte de sfarsitul anului. Ea va depinde, fireste, de rezultatele auditului independent din aceasta luna”, a spus Michael Mann.

Mariann Fischer Boel a avut „o discutie tehnica” dar nu a luat nici o decizie privind prelungirea programului cu inca un an, a adaugat purtatorul de cuvant.

Prelungirea programului de preaderare SAPARD, initiat in 2000 si care ar urma sa expire la sfarsitul acestui an, ar permite Romaniei sa nu piarda cele cateva zeci de milioane de euro care ar mai putea fi rambursate din bugetul comunitar.

Comisia Europeana a decis sa suspende platile SAPARD in urma unei misiuni de audit ce a avut loc in prima jumatate a lunii iunie si care a constatat deficiente in sistemul de control legat de autorizarea platilor catre beneficiarii finali.

Directorul general al Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP), Laszlo Klarik, agentie care gestioneaza fondurile SAPARD in Romania, si-a dat demisia luna trecuta in urma acestei masuri CE.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *