Banca Comerciala Carpatica si-a propus sa acorde credite de 39 milioane euro pentru agricultori

Banca va acorda credite pentru producatorii agricoli individuali inregistrati in Registrul exploatatiilor agricole, asociatiile agricole familiale, asociatiile de producatori agricoli, grupurile de producatori si cooperative agricole, societatile agricole private, respectiv asociatiile agricole cu personalitate juridica, societatile comerciale cu capital privat, precum si pentru persoanele fizice autorizate.

BCC a precizat ca beneficiarii de credite pentru investitii in agricultura, industrie alimentara, silvicultura, piscicultura, precum si in alte activitati non-agricole care pot primi imprumuturile pentru maximum 10 ani, trebuie sa infiinteze sau sa dezvolte activitati de exploatare agricola sau piscicola, precum si de procesare, conservare, depozitare si valorificare a produselor.

Potrivit comunicatului bancii, pot primi credite si cei care propun proiecte de afaceri rentabile, prin care sa demonstreze ca investitiile sunt necesare, oportune si eficiente.

Fermierii care obtin imprumuturi de acest fel de la BCC beneficiaza de o perioada de gratie, in functie de proiect, la rambursarea imprumutului si a dobanzilor aferente.

Banca Comerciala Carpatica are o retea de 241 de unitati teritoriale, 224 bancomate si 33 de automate de schimb valutar.

Banca si-a revizuit drastic estimarea de profit pentru 2008, stabilind o tinta de 6,76 milioane lei, ceea ce marcheaza o scadere cu 20% fata de castigurile din 2007, dupa ce in primavara estimase un profit net de 44,66 milioane lei.

Sursa: Bank News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *