Fermierii vor putea depune on-line cererile de subventii

subventie, agricultura, Guvern, Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) vrea sa dezvolte o facilitate de depunere a cererilor on-line, care ar putea fi disponibila pentru fermieri din campania 2009. „In functie de data la care vom semna contractul de dezvoltatorul, vrem ca din campania 2009 sa existe posibilitatea depunerii cererilor pe Internet. Depinde de ce anume inseamna dezvoltarea si testarea sistemului, care sunt rezultatele testarii.

Vor fi doua etape
Pentru inceput va exista o interfata web prin intermediul careia fermierii vor putea completa datele si trimite cererile. A doua etapa, care am vrea sa functioneze din 2010, este accesul direct in baza de date, unde fermierul isi introduce datele, isi vizualizeaza si marcheaza parcela singur”, a declarat, joi, directorul general al APIA, Dan Gherghelas.

El a aratat ca agricultorii vor putea depune cererile de acasa sau asistati de angajatii din primarii. Facilitatea de depunere a cererilor prin Internet este una dintre imbunatatirile pe care APIA vrea sa le aduca sistemului informatic. Pentru dezvoltarea si optimizarea sistemului se afla in derulare o licitatie, cele doua firme care s-au calificat pentru etapa de negocieri directe fiind Siveco si IBM Romania.

„Urmeaza negocierile directe pentru primul contract subsecvent, care vieaza printre altele masurile delegate de Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) si sper ca pana la 1 decembrie sa avem contractul semnat”, a mai spus Gherghelas.

In octombrie, APIA a anuntat ca Siveco Romania, IBM Romania, Intrarom si firma italiana Cooprogetti au depus oferte in cadrul licitatiei organizate de Agentie pentru extinderea si dezvoltarea sistemului informatic, contract estimat la 14,28 milioane euro.

Sursa: Realitatea Romaneasca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *