Lupta impotriva traficului de fiinte umane

proiect, transfrontalier, conferinte, dezbateri

EuroDEMOS este o Asociatie de Atitudini Civice specializata in ultimii 18 ani de activitate voluntara in desfasurarea de programe democratice la nivel de mase si grupuri tinta, pentru apararea drepturilor omului, valorilor democratice, principiilor europene si dezvoltarii comunitatii.

Asociatia EuroDEMOS lanseaza proiectul transfrontalier „Ce visezi? Unde ajungi? Proiect de informare, educare si preventie a traficului modern de fiinte umane” ce se va desfasura sub egida Uniunii Europene si in parteneriat cu Organizatia Obsteasca Generatia Mileniului III din Republica Moldova.

Proiectul a debutat in data de 13 septembrie 2008 si se va desfasura pe o perioada de 12 luni de zile, atat in tara (in judetele Iasi, Botosani) cat si in Republica Moldova (Raionul Falesti). Proiectul mentionat mai sus este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Phare CBC 2006.

Proiectul se adreseaza comunitatilor locale din judetele Iasi, Botosani, Falesti, dar si autoritatilor si institutiile publice implicate in lupta impotriva traficului de fiinte umane.

In perioada sa de desfasurare de 12 luni, proiectul cuprinde:
– Campanie informativa transfrontaliera la nivel de mase;
– Un Centru Transfrontalier de Preventie a Traficului Modern de Fiinte Umane;
– Pregatirea unui nucleu de cetateni ai Republicii Moldova ca specialisti in domenii pe care traficantii le folosesc ca paravan public de racolare, pentru crearea cadrului legal necesar preventiei traficului modern de fiinte umane in Republica Moldova;
– O Strategie comuna de preventie a traficului modern de fiinte umane si o Retea de parteneriate transfrontaliere durabile.

In cadrul proiectului se vor desfasura conferinte, dezbateri publice, seminarii transfrontaliere cu autoritatile partenere de specialitate, programe de formare, traininguri pentru informarea si educarea cetatenilor privind traficul modern de fiinte umane care se bazeaza tocmai pe golurile legislative si informationale.

Concluziile dezbaterilor publice la care vor participa autoritati si institutii publice precum si strategia comuna transfrontaliera de preventie a traficului modern de fiinte umane vor fi comunicate actorilor sociali implicati in preventia traficului modern de fiinte umane prin intermediul publicatiilor informative si site-ul web al proiectului.

Contact:
EuroDEMOS, Str. Pacurari nr. 20, bl. 4, parter, Iasi
Tel.: 0741936360, 0728838382
Tel./Fax: 0332803634
E-mail: [email protected]

Sursa: Ministerul Dezvoltarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *