Etapa de evaluare strategica se elimina pentru proiectele POR

evaluare, POR, finantare

Avand in vedere Hotararea de Guvern nr. 1383/2008 privind modificarea Hotararii de Guvern nr. 764/2007 pentru aprobarea constituirii Comitetelor Regionale de Evaluare Strategica si Corelare si a Regulamentului-cadru de organizare si functionare acestora, Autoritatea de Management pentru POR a emis Instructiunea nr. 14 (datata 11 noiembrie 2008) cu privire la procedura de evaluare, selectie si contractare a cererilor de finantare depuse din cadrul Programului Operational Regional 2007-2013.

Modificarile aparute sunt:

– Etapa de evaluare strategica se elimina.
– Organismele intermediare transmit la Autoritatea de Management rapoartele de evaluare tehnica si financiara, individual pentru fiecare cerere de finantare evaluata din punct de vedere tehnic si financiar, in vederea analizei.
– Pentru cererile de finantare declarate acceptate ca urmare a verificarii raportului de evaluare tehnica si financiara de catre AMPOR, organismul intermediar notifica solicitantul de finantare cu privire la trecerea in etapa precontractuala, respectiv:
1. etapa de verificare a proiectului tehnic (pentru cererile de finantare aferente proiectelor care prevad lucrari publice), sau
2. etapa vizitei pe teren (pentru cererile de finantare aferente proiectelor care nu prevad lucrari publice).

Sursa: Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *