Citigroup va concedia 50.000 de angajati

credite, faliment, Citigroup

Potrivit postului de televizune CNBC, citat de Reuters, Citigroup a renuntat deja la 23.000 de angajati de la inceputul anului.

Reducerile de personal vor include concedieri, vanzarea unor unitati si pensionari, la finele acestui proces banca va avea aiba 300.000 de angajati pe plan international.

Masura este considerata o incercare dramatica de a restabili profitabilitatea si de a ridica valoarea actiunilor companiei. Saptamana trecuta, titlurile Citigroup au ajuns la cea mai scazuta valoare de la infiintarea bancii, in 1998, comenteaza CNBC.

Presedintele executiv al Citigroup, Vikram Pandit, a fost criticat pentru ca nu a reusit sa implementeze un plan functional pentru redresarea bancii. Grupul a consemnat o pierdere de peste 20 de miliarde de dolari anul trecut, consecinta a afacerilor cu credite riscante, in majoritate legate de ipoteci. Unii analisti considera ca banca ar putea redeveni profitabila abia dupa 2010, transmite Mediafax, citand Reuters.

Actiunile Citigroup au coborat cu 68% de la inceputul anului, ceea ce face ca valoarea de piata sa fie de doar 52 de miliarde de dolari, dublu fata de ajutorul financiar de 25 de miliarde de dolari primit de la Trezoreria SUA.

Despre Citigroup

Citigroup Inc. este o companie de servicii financiare americana cu sediul in New York City. Conform Forbes Global 2000, este cea mai mare si mai profitabila companie de servicii financiare. Formarea ei a fost anuntata pe 7 aprilie 1998 prin unirea Citicorp si Travelers Group. Compania are peste 200 milioane conturi clienti in peste 100 tari, cu total active de aproape 1.9 trilioane $. Este un dealer principal in U.S. Treasury securities iar actiunile sale sunt componenta a indicelui bursier Dow Jones Industrial Average.

Citigroup este prezent in Romania prin Citibank Romania incepand din anul 1996.

In noiembrie 2007, Citigroup Inc vinde 4,9% din capital diviziei de investitii a guvernului din Abu Dhabi pentru 7,5 miliarde USD, cea mai mare banca americana beneficiind de o injectie de capital intr-o perioada marcata de pierderi generate de criza creditelor si de demisia directorului general.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top