Drumurile pot fi reparate pe credit

finantare, credit, drumuri

Conducerea Consiliului Judetean (CJ) Arad si-a manifestat intentia de a accesa un credit pentru a moderniza drumurile judetene.

„In urmatorii patru ani vom avea doua directii de finantare, prima, banii primiti de la Guvern pentru drumuri judetene si, a doua solutie va fi un imprumut, pentru a putea realiza rapid refacerea principalelor drumuri judetene”, a declarat presedintele CJ Arad, Nicolae Iotcu.

Valoarea imprumutului bancar pe care Consiliul Judetean intentioneaza sa il contracteze se poate ridica la 100 de milioane de euro, cu plata pe 30 de ani. imprumutul va fi accesat anul viitor, dupa organizarea unei licitatii la care vor participa banci comerciale.

Prioritare pentru modernizare sunt drumul Vladimirescu-Horia, pentru deblocarea traficului de la intrarea in Arad, si Cruceni-Tisa, pentru a redirectiona spre Timisoara traficul care merge catre Lipova.

Astfel, traseele judetene vor fi reabilitate si aduse la nivelul cerintelor actuale ale traficului greu, ceea ce va duce la cresterea rezistentei soselelor care sunt degradate de masinile de mare tonaj care transporta lemne, materiale de constructii sau balast.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.