S-a lansat cererea de proiecte pentru polii de dezvoltare urbana

poli crestere, finantare, APL

Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor a lansat cererea deschisa de proiecte, cu depunere continua, pentru Axa 1 a Regio-Programul Operational Regional „Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor – poli urbani de crestere”, domeniul major de interventie 1.1. „Planuri integrate de dezvoltare urbana”, sub-domeniul „Poli de dezvoltare urbana”.

In cadrul acestui sub-domeniu, vor putea primi finantare, pe baza planurilor integrate de dezvoltare urbana, proiectele care vizeaza:

reabilitarea infrastructurii urbane si imbunatatirea serviciilor urbane, inclusiv transportul urban (infrastructura publica urbana, transport si mobilitatea populatiei, patrimoniu cultural mondial (UNESCO), national si local, din mediul urban);
– rezvoltarea durabila a mediului de afaceri;
reabilitarea infrastructurii sociale.

Aceasta cerere deschisa se adreseaza celor 13 orase/municipii desemnate ca poli de dezvoltare urbana prin H.G. nr.998/2008 pentru desemnarea polilor de crestere si a polilor de dezvoltare urbana in care se realizeaza cu prioritate investitii din programele cu finantare comunitara si nationala, cu modificarile si completarile ulterioare, respectiv Arad, Baia Mare, Bacau, Braila, Galati, Deva, Oradea, Pitesti, Ramnicu-Valcea, Satu Mare, Sibiu, Suceava si Targu Mures.

Alocarea financiara orientativa disponibila pentru aceasta prima cerere de proiecte este de 248,51 milioane euro.

Solicitanti eligibili in cadrul acestui domeniu de interventie sunt autoritatile publice locale ale celor 13 poli de dezvoltare urbana, parteneriate intre acestea si judet, sau asociatii de dezvoltare intercomunitara in care acestea sunt membri.

Incepand cu data de 2 decembrie a.c., cele sapte Agentii pentru Dezvoltare Regionala pot primi cereri de finantare.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *