Reabilitarea termica a blocurilor, un program lasat la inspiratia edililor locali

subventie, reabilitare termica a locuintelor, Guvern, Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor

Primariile municipiilor Piatra Neamt si Iasi au recurs la un artificiu permis de lege si anume semnarea unor protocoale cu asociatiile de proprietari prin care acestia isi dadeau acordul de cedare a teraselor blocurilor in beneficiul municipalitatii, care urma sa construiasca mansarde locuibile deasupra ultimului nivel.

Primaria Bacau a utilizat o alta formula de subventionare a celor 63 de blocuri incluse in programul national de reabilitare termica.

Edilii Botosaniului nu s-au gandit la astfel de facilitati acordate cetatenilor; in schimb, locatarii celor patru blocuri incluse in programul guvernamental au avut noroc de firme de constructii care s-au angajat sa realizeze lucrarile la preturi de doua sau chiar trei ori mai mici decat cele care au castigat licitatiile organizate de Primaria Iasi.

In municipiile Vaslui si Suceava lucrurile par sa se miste si mai greu. In absenta ajutoarelor oferite locatarilor, nici un bloc nu a fost reabilitat. in schimb, vasluienii au gasit o formula inedita de esalonare a contributiei cetatenilor.

Mai multe detalii: www.financiarul.ro

Sursa: Financiarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *