A fost aprobata strategia de dezvoltare durabila a judetului Caras-Severin

Consiliului Judetean, dezvoltare durabila, Caras-Severin

Strategia cuprinde obiective pentru dezvoltarea si modernizarea infrastructurii de transport, consolidarea mediului de afaceri, prin cresterea competitivitatii si eficientei microintreprinderilor si IMM-urilor.

De asemenea, este vorba despre dezvoltarea si consolidarea mediului rural, al cresterii nivelului de trai al locuitorilor, imbunatatirea calitatii starii de sanatate si a asistentei sociale, dezvoltarea infrastructurii din invatamant si din domeniul cultural.

Prin aceeasi strategie, se doreste sustinerea tinerei generatii, prin armonizarea politicilor judetene si locale cu cele guvernamentale, dar si conservarea si protectia patrimoniului natural si cultural.

Strategia de dezvoltare durabila a judetului Caras-Severin prevede realizarea de investitii si diversificarea ofertei de servicii turistice, pentru valorificarea potentialului in ceea ce priveste domeniul turismului.

Scopul, pe termen scurt al strategiei, este de a pune la dispozitia Consiliului Judetean, a consiliilor locale si a celorlalte institutii a unui instrument de lucru care sa faciliteze dezvoltarea, promovarea si implementarea unor proiecte ce vor contribui la dezvoltarea durabila a judetului Caras-Severin.

Pe termen lung, se spera in transformarea judetului intr-o zona cu caracter distinct si cu o economie viabila, capabila sa ofere locuitorilor conditii de trai mai bune, intr-un mediu curat si sanatos.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.