Fonduri pentru restructurarea si reconversia plantatiilor viticole din Mehedinti

subventie, agricultura, Guvern, Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii, Uniunea Europeana, viticultura

Directorul institutiei, Anghel Docea, a declarat ca aceasta suma – 2.852.616 euro – alocata de Uniunea Europeana va fi utilizata incepand cu acest an in podgoriile Corcova, Oprisor si Starmina pentru schimbarea structurii soiurilor autohtone de vita de vie cu altele performante, agreate de comunitatea europeana.

‘Pana la aceasta data, patru entitati viticole au depus documentatiile necesare acordarii sprijinului financiar. Cu fondurile ce le vor fi repartizate acestea vor achizitiona material saditor si vor efectua lucrari de plantare specifice’, a precizat Docea.

Conform normelor de aplicare a programelor de restructurare si reconversie, beneficiarii acestor bani nerambursabili au obligatia sa defriseze plantatiile depasite din punct de vedere al productivitatii si al calitatii strugurilor si sa infiinteze altele noi.

„Datorita acestor subventii europene, in judetul Mehedinti, in ultimii patru ani, s-a plantat o suprafata de circa 500 hectare cu soiuri de inalt randament, importate din Italia, Germania si Franta”, a afirmat Docea. Pana in anul 2014 ar trebui sa se infiinteze in judetul Mehedinti circa 5.000 hectare plantatii noi.

Sursa: Agromanager

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *