CJ Mehedinti a finalizat un proiect transfrontalier de evaluare a biodiversitatii

Programul Phare, Consiliul Judetean, evaluarea biodiversitatii

Presedintele CJ Mehedinti, Marius Balu, a declarat ca in cadrul acestui proiect au fost inventariate depozitele paleoontologice in comuna mehedinteana Obarsia de Camp si localitatea bulgara Novo Selo, unde s-au depistat moluste din Pontianul Inferior, si in satele Salcia (judetul Mehedinti) si Vrf (Bulgaria), unde s-au descoperit resturi de fosile vertebrate.

„Acest proiect a fost de mare importanta pentru specialistii si cercetatorii romani si bulgari. In zonele-tinta din Mehedinti si din Bulgaria (Bregovo, Vrf, si Novo Selo) au fost observate specii de flora si fauna si habitate care se regasesc in Directivele Pasari si Habitate a Consiliului Europei”, a precizat Balu.

De asemenea, proiectul derulat pe parcursul unui an a dat posibilitatea celor doua entitati implicate in proiect sa creeze un coridor ecologic in vederea conservarii diversitatii biologice in contextul implementarii, in urmatorii ani, a altor proiecte de protejare a mediului.

„Rezultatul tuturor cercetarilor si descoperirilor facute in perimetrele studiate va fi consemnat in doua lucrari de evaluare a biodiversitatii din cele doua zone riverane Dunarii – judetul Mehedinti si districtul Vidin„, a conchis Balu.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.