Sase milioane de euro, investiti intr-un abator in judetul Alba

abator, fonduri nerambursabile, SAPARD

Cofinantata cu fonduri SAPARD, investitia este considerata cea mai mare unitate complexa pe piata agroalimentara din Transilvania.

Tehnologia adoptata permite sacrificarea concomitenta pe linii separate a cate 80 de bovine, 200 de porcine si 1.750 de ovine, precum si transarea a 10 tone de carne si prepararea a cinci tone produse din carne, intr-un singur schimb de productie.

Suprafata incintei abatorului este de 20.000 de metri patrati, din care 3.400 de metri patrati reprezinta spatii si anexe construite.

Abatorul dispune de laborator propriu de analize specifice sectorului alimentar, incinerator pentru deseuri si rampa spalare auto, fiind proiectat si construit pentru a nu produce disconfort mediului ambiant si locuitorilor zonei.

Constructia este conforma cu normele de siguranta alimentara si de calitate impuse de organismele de reglementare nationale si europene.

Abatorul va constitui un sprijin pentru crescatorii de animale din proximitatea acestuia, dar si un furnizor de materie prima, in stare proaspata si refrigerata, catre unitatile de prelucrarea carnii de tip carmangerii din zona.

Sursa: Agromanager

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *