Sprijin financiar comunitar pentru procesarea inului si canepei

subventie, agricultura, Guvern, in, canepa, fibre, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura

Sprijinul financiar este acordat pentru obtinerea de fibre lungi de in, in valoare de 160 euro/tona, fibre scurte de in, cu un procent de impuritati si puzderie de maximum 15%, in valoare de 90 euro/tona si fibre de canepa, cu un procent de impuritati si puzderie de maximum 25%, in valoare de 90 euro/tona.

Potrivit comunicatului de la Guvern, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) este autoritatea nationala competenta pentru gestionarea masurii de ajutor financiar comunitar pentru procesarea primara a tulpinilor de in si canepa pentru fibre.

Beneficiarii sprijinului financiar comunitar pentru procesarea primara a tulpinilor de in si de canepa pentru fibre, in anul de piata 1 iulie – 30 iunie sunt procesatorii primari autorizati in baza Ordinului ministrului agriculturii, padurilor, apelor si mediului nr. 1044/2003 privind autorizarea unitatilor de procesare primara a tulpinilor de in si canepa pentru fibra.

Cei care vor mai beneficia de aceste fonduri mai sunt procesatorii primari de in si canepa pentru fibre autorizati de catre autoritatile competente ale altor state membre ale Uniunii Europene, care au incheiat contracte cu producatori de in si canepa pentru fibre cultivate pe teritoriul Romaniei.

De asemenea, agricultorii care au cultivat in si canepa pentru fibre in Romania, care pastreaza proprietatea asupra tulpinilor transformate prin contract de catre o intreprindere autorizata si dovedesc ca au comercializat pe piata fibrele obtinute beneficiaza si ei de acest sprijin.

Sursa: Agromanager

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.