Produsele lactate pentru elevi, pot fi finantate din fonduri comunitare

Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, produse lactate, unitati de invatamant, elevi, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura

Guvernul a adoptat o hotarare privind acordarea de ajutoare financiare pentru aplicarea Regulamentului (CE) nr. 657/2008 al Comisiei de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (CE) nr. 1234/2007 al Consiliului in ceea ce priveste acordarea de ajutoare comunitare pentru furnizarea laptelui si a anumitor produse lactate elevilor din institutiile scolare.

Potrivit actului normativ, ale carui prevederi se aplica incepand cu anul scolar 2008-2009, ajutorul financiar se acorda pentru distribuirea laptelui si produselor lactate care indeplinesc conditiile comunitare privind igiena produselor alimentare.

Autoritatea nationala competenta pentru implementarea, controlul si derularea masurii de acordare de ajutoare financiare pentru furnizarea laptelui si a anumitor produse lactate elevilor din institutiile scolare este Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura.

Pot solicita ajutor financiar institutiile scolare sau consiliile judetene, primariile sectoarelor municipiului Bucuresti, respectiv ale comunelor, oraselor si municipiilor, dupa caz, care administreaza activitatea gradinitelor sau unitatilor scolare acreditate de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului.

Pentru aprobarea ajutorului financiar, solicitantii vor depune o cerere la centrele judetene ale APIA, inainte de inceperea cursurilor fiecarui an scolar. Valoarea ajutorului financiar solicitat nu poate fi mai mare decât pretul de vânzare al produselor lactate platit furnizorului, fara TVA.

APIA elaboreaza metodologia de aplicare a masurii, ghidul solicitantului, formularistica de solicitare, inregistrare, centralizare, procedurile de acordare a ajutorului financiar pentru furnizarea laptelui si a produselor lactate in institutiile scolare, derulat cu sprijin comunitar, precum si cele de control in vederea aplicarii acestei masuri.

De asemenea, APIA intocmeste si raporteaza directiei de specialitate din cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale stadiul realizarii acestei masuri, numarul de beneficiari, producatori, cantitatea de lapte si produse lactate, pe sortimente, precum si valoarea totala a sprijinului acordat.

Finantarea sumelor aprobate de APIA, reprezentând ajutorul financiar pentru furnizarea laptelui si a produselor lactate in institutiile scolare, se asigura prin bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Sursa: Guvernu Romaniei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.