Reteaua NetCity se va finaliza peste trei ani

NetCity, Bucuresti, primarie

El a precizat ca, odata cu finalizarea lucrarilor de canalizatie pe tronsoane, au inceput discutiile cu utilizatorii interesati pentru incheierea contractelor de inchiriere a infrastructurii.

„Pana in acest moment, au fost incheiate contracte cu trei operatori de telecomunicatii, urmand ca, in perioada urmatoare, sa fie instalate cablurile de fibra optica in tubulatura pusa la dispozitie de Netcity Telecom. Astfel, se vor aplica prevederile legale privind obligativitatea operatorilor de a-si instala retelele in subteran, in termen de 60 de zile de la punerea in functiune a infrastructurii NetCity – probabil 1 februarie 2009 pentru primele tronsoane finalizate din partea operatorilor de internet si televiziune”, a explicat Ghioca, care a aratat ca nu exista vreo restrictie a operatorilor.

Pentru anul 2009, se estimeaza ca se vor mai realiza 500-600 km de canalizatie, reteaua totala urmand sa fie de 2.500 km pentru toata Capitala. Lucrarile vor continua pe tronsonul Unirii -Universitate, care vor fi corelate cu alte sapaturi aferente retelelor edilitare, a mai spus Ghioca, care a cerut operatorilor sa inceapa introducerea cablurilor de telecomunicatii in subteran acolo unde canalizatia a fost deja realizata.

Contractul pentru realizarea retelei NetCity a fost semnat la 2 iunie 2008, intre Primaria Municipiului Bucuresti si UTI Systems, alaturi de Netcity Telecom. Investitia realizata este in intregime din surse private. Realizarea proiectului este impartita in 3 etape si are termen de finalizare anul 2012.

Este vorba despre etapa I – realizarea retelei pe inelul principal al Bucurestiului (zona centrala: Piata Victoriei, Stefan cel Mare, Mihai Bravu, Calea Vacaresti etc.), etapa II – extinderea retelei la nivelul intregii Capitale si etapa III, care nu este contractata inca si prevede extinderea retelei NetCity pe zona metropolitana Bucuresti.

La sfarsitul lunii noiembrie, a fost finalizata zona-pilot de acoperire a retelei NetCity, segment preliminar primei etape de executie contractata. Tronsoanele functionale in acest moment sunt Bd. Unirii, Bd. Decebal, Sos. Mihai Bravu (intre Piata Hurmuzache si Calea Dudesti), Calea Dudesti (intre Sos. Mihai Bravu si Bd. Burebista) si Bd. Burebista.

Pe aceste tronsoane s-au finalizat o canalizatie de transport de 12 km (ambele trotuare), 56 bransamente cladiri, 180 camere de tragere si 35 de subtraversari carosabil.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *