Achizitii publice – intre legislatia nationala si cerintele finantatorului

Odata cu intrarea in Uniunea Europeana, Romania aplica legislatia nationala adaptata la cerintele europene. In acelasi timp, anul 2007 este anul in care ONG-uri, companii, institutii publice, administratie publica, sindicate, patronate etc. beneficiaza in acelasi timp de fondurile „clasice” ale UE (PHARE, Leonardo, etc), de fondurile guvernamentale si de cele structurale.

Indiferent de sursa de finantare nerambursabila, achizitiile prevazute in proiectele noastre trebuie sa se conformeze legislatiei in vigoare in domeniul achizitiilor publice. Prin acest curs, FDSC va va dezvolta cunostintele si abilitatile necesare unui management eficient al achizitiilor publice.

La sfarsitul cursului, participantii:

– vor avea o intelegere mai buna a legislatiei nationale in domeniul achizitiilor publice;

– vor sti cum sa planifice si implementeze corect achizitiile publice in organizatia/institutia/compania in care lucreaza, evitand capcanele legislative;

– vor sti cum sa identifice cele mai bune solutii de a implementa un proiect respectand atat cerintele finantatorului(cu accent pe fondurile structurale), cat si legislatia in vigoare in domeniul achizitiilor publice.

Tematica:

– Legislatia in vigoare in domeniul achizitiilor publice in Romania

– Rolul achizitiilor publice in proiectele finantate din fonduri PHARE si structurale

– Procesul achizitiilor publice; etape si instrumente

– Proceduri aplicate in domeniul achizitiilor publice, capcane si cai de evitare a acestora

– Cum sa alegem cea mai potrivita procedura pentru achizitii publice inca din momentul planificarii acestora, imbinand cu succes cerintele legislatiei nationale cu cerintele finantatorului

– Exemple de rea si buna practica din domeniul achizitiilor publice.

Cui se adreseaza:

Cursul se adreseaza reprezentantilor organizatiilor neguvernamentale, sectorului de afaceri, institutiilor publice, partenerilor sociali si altor persoane interesate.

Acest curs se organizeaza la cerere.

Contact:

Pentru mai multe informatii, va rugam sa ne contactati la tel.: 021/310 01 77 sau e-mail: [email protected]. Numele persoanei de contact este Cristina Brezoi, Coordonator cursuri.

Sursa: Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top