IMM-urile din Nord-Vestul tarii sunt cele mai interesate de fondurile structurale pentru dezvoltarea E-Economiei

fonduri structurale, programen, Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei

Pentru operatiunea 1, „Suport pentru implementarea sistemelor informatice integrate si a altor aplicatii electronice pentru managementul afacerilor”, valoarea totala a proiectelor intregistrate pe site este de aproximativ 103.000.000 lei.

Cele mai interesate de aceasta operatiune au fost IMM-urile din regiunea Nord – Vest, care au depus un numar de 58 proiecte, in timp ce institutiile din regiunea Sud –Vest, nu depus nici un proiect.

In cadrul acestei operatiuni se pot finanta proiecte pentru implementarea sau extinderea sistemelor ERP (Enterprise Resource Planning – Planificarea Resurselor intreprinderii), sisteme pentru relatii cu clientii (CRM – Customer Relationship Management – Managementul Relatiilor cu Clientii), implementarea de solutii software pentru design si/sau productie, pentru imbunatatirea managementului ciclului de viata al produselor, a sistemelor informatice de analiza economica si suport decizional (business intelligence systems) precum si a altor aplicatii electronice pentru managementul afacerii.

Pentru operatiunea 2, ” Suport pentru dezvoltarea sistemelor de comert electronic si a altor solutii electronice pentru afaceri”, valoarea totala a proiectelor intregistrate pe site este de aproximativ 21.000.000 lei.

Cele mai interesate de aceasta operatiune au fost IMM-urile din regiunea Nord – Vest, care au depus un numar de 13 proiecte, in timp ce institutiile din regiunea Sud nu au depus nici un proiect.

In cadrul acestei operatiuni pot fi finantate proiecte pentru implementarea de sisteme informatice de comert electronic, licitatii electronice, tranzactii electronice securizate, e-payment (plata electronica), implementarea de sisteme de e-learning (invatamant la distanta) pentru IMM precum si implementarea altor sisteme informatice pentru dezvoltarea/optimizarea activitatii companiei (Business 2 Business, Business 2 Consumer).

Destinate exclusiv IMM-urilor, cele doua operatiuni, „Suport pentru implementarea sistemelor informatice integrate si a altor aplicatii electronice pentru managementul afacerilor” si ” Suport pentru dezvoltarea sistemelor de comert electronic si a altor solutii electronice pentru afaceri”, reprezinta un factor de dezvoltare pentru toate IMM-urile care au ca obiectiv cresterea eficientei firmei prin reorganizarea tuturor proceselor pe baza unui sistem informatic; introducerea de sisteme TIC moderne ce incurajeaza inovarea si ofera sprijin pentru deciziile managementului; dezvoltarea comertului electronic si intrarea pe piata internationala precum si extinderea utilizarii aplicatiilor de instruire on – line la nivelul mediului de afaceri.

In data de 15.12.2008 se vor incheia si apelurile de proiecte pentru Domeniul Major de Interventie 1, operatiunea 1.4 „Sustinerea conectarii unitatilor scolare la internet prin conexiuni broadband” si Domeniul Major de Interventie 2, operatiunea 3 „Sustinerea implementarii de aplicatii de e-educatie” .

Pentru a indeplini conditiile de transmitere, proiectele inscrise on-line pana la data de 12.12.2008, trebuie sa fie depuse in termen de 5 zile lucratoare de la inregistrarea on-line, la registratura MCTI, din B-dul Libertatii. Nr.14, Sector 5, Bucuresti.

Pentru mai multe detalii cu privire la fondurile structurale in domeniul IT&C, va rugam sa contactati reprezentantii Organismului Intermediar pentru Promovarea Societatii Informationale la telefon 021.311.41.55 sau e-mail [email protected], sau sa consultati site-ul www.onduri.mcti.ro.

Sursa: Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.