Conectarea scolilor la internet si dezvoltarea aplicatiilor de E-Learning devin realitate

fonduri structurale, educatie, Comisia Europeana, Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei

Pentru operatiunea 4 „Sustinerea conectarii unitatilor scolare la internet prin conexiuni broadband”, a Domeniului Major de Interventie 1 „Sustinerea Utilizarii Tehnologiei Informatiei”, valoarea cofinantarii solicitate a proiectelor intregistrate pe site este de aproximativ 135.400.000 lei, bugetul apelului fiind de 140.000.000 lei.

Conectarea scolilor la internet si dezvoltarea aplicatiilor de E-Learning devin realitate prin accesarea fondurilor structurale destinate sectorului IT&C.

Beneficiarul acestei operatiuni este Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului.

Prin intermediul acestei operatiuni se urmareste conectarea la internet a scolilor si a inspectoratelor scolare judetene prin conexiuni broadband si achizitionarea echipamentelor TIC conexe.

Pentru operatiunea 3 „Sustinerea implementarii de aplicatii de E-Learning” a Domeniului Major de Interventie 2 „Dezvoltarea si Cresterea Eficientei Serviciilor Publice Electronice Moderne”, valoarea cofinantarii solicitate a proiectelor intregistrate pe site este de aproximativ 190.000.000 lei, bugetul apelului fiind de 108.000.000 lei.

Beneficiarii acestei operatiuni sunt institutiile publice, bibliotecile de drept public si institutiile de invatamant superior de drept public acreditate.

Proiectele finantate in cadrul acestei operatiuni trebuie sa conduca la furnizarea unor solutii de invatamant prin mijloace electronice, disponibile on-line.

Aceste doua operatiuni se completeaza reciproc si asigura continuitatea dezvoltarii societatii informationale, intrucat utilizarea TIC constituie una dintre abilitatile de baza ale unei societati bazate pe cunoastere. Din acest motiv este necesara promovarea „educatiei digitale” incepand din scoala si continuand pe tot parcursul vietii.

In acest sens se urmareste dotarea scolilor cu tehnica de calcul si conexiuni broadband, crearea de continut si servicii multimedia de inalta calitate.

Pentru a indeplini conditiile de transmitere, proiectele inscrise on-line pana la data de 15.12.2008, trebuie sa fie depuse in termen de 5 zile lucratoare de la inregistrarea on-line, la registratura MCTI, din B-dul Libertatii. Nr.14, Sector 5, Bucuresti.

In data de 22.01.2009 se vor inchide operatiunile deschise din cadrul Domeniului Major de Interventie 2 „Dezvoltarea si Cresterea Eficientei Serviciilor Publice Electronice Moderne” si anume operatiunea 2 „Implementarea de sisteme TIC in scopul cresterii interoperabilitatii sistemelor informatice” si operatiunea 4 „Sustinerea implementarii de solutii de e-sanatate si asigurarea conexiunii la broadband, acolo unde este necesar”, proiecte la nivel local.

Pentru eventualele intrebari sau nelamuriri cu privire la fondurile structurale in domeniul IT&C, reprezentantii Organismului Intermediar pentru Promovarea Societatii Informationale va stau la dispozitie la telefon 021.311.41.55 sau e-mail [email protected].

Sursa: Redactia Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.