Piata Resita Sud a fost modernizata

primarie, modernizare, proiect, Consiliu Local

Proiectul reprezinta o ambitioasa investitie, de aproximativ 3,5 milioane lei, bani proveniti dintr-un credit contractat de Consiliul Local al municipiului.

Lucrarile la ridicarea unei piete moderne, in partea de sud a Resitei, au debutat in luna aprilie a acestui an. Atunci, vanzatorii de produse agroalimentare au fost mutati in curtea SC Prescom, aflata tot in subordinea Consiliului Local Resita, intr-un spatiu amenajat provizoriu.

Practic, pe 15 decembrie a fost inaugurat unul dintre cele doua corpuri ale noii piete, care are o capacitate de peste 200 de locuri de comercializare, ce au fost deja rezervate. Iar pentru ca cei din conducerea SC Piete SA Resita au dorit sa vina in sprijinul producatorilor, pretul unei mese a ramas la fel ca inainte de modernizare.

Proiectul, demarat in perioada mandatului fostului primar al Resitei, Liviu Spataru, a reprezentat o prioritate atat pentru acesta, cat si pentru actualul edil sef al municipiului, Mihai Stepanescu. Conditiile din piata i-au surprins in mod placut pe vanzatorii care, de ani de zile, vin de la sute de kilometri pentru a-si vinde marfa.

„Venim de la peste 400 km, de ani si ani de zile, cu fructe, legume, produse lactate sau carne, pentru oamenii de aici, din Resita, iar conditiile erau tare grele. Acum insa, ne simtim de parca am vinde in magazin”, a declarat unul dintre comercianti. Proiectul de modernizare a Pietei Resita Sud va fi finalizat in luna aprilie a anului viitor, cand va fi inaugurat si cel de-al doilea corp al constructiei.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *