Un nou parc in centrul civic al orasului Odobesti

primarie, parc, Odobesti

„Prin infiintarea unui parc in centrul civic al orasului Odobesti se va incheia procesul de sistematizare si modernizare al orasului inceput la sfarsitul anilor 70. Suprafata amenajata este de 6300 mp si cuprinde spatii verzi cu flori si arbusti, alei pietonale, banci, o fantana arteziana si alte elemente decorative. Situat in centrul civic al localitatii, dar si in proximitatea cartierului vechi al Odobestiului de altadata, parcul face legatura intre orasul vechi si orasul nou”, a spus Daniel Nicolas, primarul orasului.

Oras care a depasit de scurt timp cifra de 10.000 de locuitori, Odobestiul avea nevoie de un al doilea parc, celalalt fiind infiintat in anii ’20 de fostul primar Dimitrie Constantinescu, cand localitatea avea sub 8.000 de locuitori. Autoritatile locale lucreaza la un proiect de extindere a spatiilor verzi, intentionand sa modernizeze vechea strada a Garii, din partea de nord a orasului si sa o transforme intr-un parc modern.

„Pe aceasta strada se gaseste imobilul fostei Gari, in prezent dezafectat. Cladirea este monument istoric si dorim sa o transformam in Muzeu CFR si Muzeu al Vinurilor, cu atat mai mult cu cat imobilul se gaseste in proximitatea viilor si a fost martorul gloriei Odobestiului, cand prin aceasta gara plecau vinurile de Odobesti. Amenajarea unui parc in acest colt de oras ar permite punerea in valoare a patrimoniului orasului nostru si ar da posibilitatea turistilor sa descopere frumusetile uneia din cele mai importante localitati viticole din Romania”, a mai spus primarul Daniel Nicolas.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *