Masterplan de dezvoltare durabila pentru zona Baicului din sectorul 2

Masterplan de dezvoltare durabila, Agentia Nationala pentru Dezvoltare Regionala, program PHARE

Edilul sectorului 2 a prezentat concluziile Masterplanului, el precizand ca pentru punerea in practica a acestui proiect urmeaza sa se obtina fonduri importante nerambursabile din partea Agentiei Nationale pentru Dezvoltare Regionala Bucuresti Ilfov, cat si printr-un program PHARE.

Potrivit primarului Neculai Ontanu, obiectivul general al Masterplanului este identificarea nevoilor cetatenilor din zona Baicului si se adreseaza atat celor 20.000 de locuitori, cat si comunitatii de afaceri reprezentata in acest cartier.

In cadrul Masterplanului s-au conturat 37 de propuneri pentru mai multe proiecte, care au fost supuse dezbaterii locuitorilor sectorului 2 si din care au fost selectate doua pentru implementarea imediata.

In urma sondajelor de opinie efectuate, au fost stabilite proiectul de reabilitare a infrastructurii urbane si imbunatatirea servicilor urbane, inclusiv transportul urban, cat si cel privind reabilitarea infrastructurii sociale.

„Masterplanul constituie suportul necesar atragerii de resurse financiare de catre administratia locala a sectorului 2 prin programul operational regional (axa prioritara 1 – sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor), cat si zona de actiune urbana in cadrul centrului urban”, a spus Ontanu.

El a adaugat ca proiectul se inscrie in prioritatile primariei de a promova un program de investitii care sa asigure dezvoltarea si modernizarea intregului sector, tinand cont de nevoile fiecarei zone.

„Ne-am propus ca toate zonele din sectorul 2 sa ajunga la un standard de dezvoltare care sa vizeze strazile reabilitate, cladiri consolidate si reabilitate termic, canalizare, educatie, sanatate, comert civilizat, noi ansambluri rezidentiale si centre de afaceri. Toate acestea sunt posibile doar printr-o analiza atenta a nevoilor”, a mai spus primarul sectorului 2.

Bugetul estimat pentru realizarea proiectelor din cadrul Masterplanului de dezvoltare a zonei Baicului are nevoie de peste 6,7 milioane euro din partea Agentiei Nationale pentru Dezvoltare Regionala Bucuresti Ilfov, intr-o prima faza.

Faza initiala prevede reabilitarea infrastructurii urbane si imbunatatirea serviciilor publice din zona Baicului care prezinta cinci componente (realizarea infrastructurii rutiere, crearea de parcari supraterane in zona Baicului, amenajarea de noi spatii publice, sisteme de management al traficului si crearea de piste pentru biciclete).

Pentru faza a doua privind cresterea sigurantei si prevenirea criminalitatii in zona Baicului, administratia locala are in vedere realizarea de lucrari de amplasare pentru sistem de monitorizare si activitati de management.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *