Proiecte pentru 5 scoli speciale si un ambulatoriu

proiecte, fonduri europene, scoli, Iasi

„Documentatia va intra in evaluare, iar la inceputul anului viitor vom afla daca proiectul va fi aprobat pentru finantare”, au precizat reprezentantii Consiliului Judetean (CJ).

Proiectul va fi depus pentru a atrage fonduri europene pe axa 3.1. a POR, cea privind reabilitarea, modernizarea si dotarea insfrastructurii serviciilor de sanatate.

Totodata, au fost trimise spre Neamt cele opt volume ale proiectului privind modernizarea a cinci scoli speciale din judet. „A fost nevoie sa facem unele modificari la proiect si le-am trimis azi (n.r. – ieri) la ADRNE. Ne incadram in termen, pentru ca documentatia trebuia depusa pina pe 19 decembrie”, a anuntat vicepresedintele CJ, Constantin Adascalitei.

Proiectul vizeaza atragerea de fonduri pe axa 3.4 a POR, cea privind refacerea infrastructurii educationale preuniversitare, universitare si de formare continua.

Concret, se intentioneaza reabilitarea si modernizarea Scolii Speciale „C. Paunescu”, a Grupului Scolar „Ion Holban” din Iasi, dar si a Liceului „Moldova” pentru elevi cu deficiente de vedere si a altor doua scoli speciale din Targu Frumos.

Valoarea proiectului este de peste 8,5 milioane de euro, din care CJ ar trebui sa contribuie cu aproximativ 1,9 milioane de euro.

Din fondurile europene ar putea fi acoperite lucrari care vizeaza extinderea sau consolidarea cladirilor, dotari cu echipamente, dar si modernizarea prin crearea de facilitati speciale pentru persoanele cu dizabilitati.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *